Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miniştrii lui Cioloş, în conflict: 'Campanie electorală murdară'

guvern

Vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării, pregăteşte un răspuns pe bază de documente pentru fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care l-a acuzat că a făcut jocurile PSD în Guvernul Cioloş. Între timp, Dîncu îi dă o replică scurtă şi tăioasă fostului coleg de Executiv, devenit între timp candidat USR la Camera Deputaţilor.

Într-un interviu pentru Revista 22, Cristian Ghinea a afirmat că Vasile Dîncu a blocat reformele propuse de alţi miniştri, a făcut jocurile PSD în guvern şi este omul lui Dragnea. Contactat de stiripesurse.ro, vicepremierul a comentat scurt: "Campanie electorală murdară. O să-i răspund cu documente."

Vezi şi: Iohannis explică de ce nu i-a invitat pe Dragnea și Tăriceanu la parada de 1 Decembrie/VIDEO

Cristian Ghinea a fost consilier de stat pentru afaceri europene la Cancelaria Guvernului României, iar ulterior, între 27 aprilie și 26 octombrie 2016, a condus Ministerul Fondurilor Europene. Şi-a dat demisia pentru a candida din partea USR. Mandatul de ministru a fost marcat de disputele cu Sebastian Ghiţă şi de acuzaţiile că nu a reuşit să impulsioneze absorbţia fondurilor europene sau că a favorizat SRI pentru un proiect european (acuzaţie lansată de portalul "România Curată"). De partea cealaltă, Vasile Dîncu a fost privit de la început ca "omul PSD", din cauza trecutului social-democrat (a fost unul dintre membrii "grupului de la Cluj" din PSD). Numele său a fost vehiculat ca variantă pentru un viitor prim-ministru într-un guvern PSD, scenariu negat de vicepremier.

De unde a pornit conflictul public:

Într-un interviu pentru Revista 22, Ghinea a fost întrebat unde s-a blocat reforma administraţiei. Acesta a dat vina pe Ministerul Dezvoltării, "cel mai nereformat minister din România, care este de fapt ministerul lui Dragnea și a fost condus de oamenii lui Dragnea tot anul ăsta". Potrivit lui Ghinea, Dîncu a blocat toate propunerile de reformă, prin tergiversarea avizărilor. Fostul ministru, actual candidat USR, dă vina pe vicepremier inclusiv pentru gradul scăzut al absorbiţiei fondurilor europene, după ce acesta s-ar fi opus unei modificări care ar fi adus fondurile europene la fiecare autoritate de management.

Vezi şi: SURSE - PSD îi pregătește o SURPRIZĂ URIAȘĂ lui Iohannis de 1 Decembrie

"A făcut de fapt Dâncu jocurile PSD prin acest tip de tărăgănare și blocaj?", a mai fost întrebat Ghinea. Fostul ministru a răspuns acuzându-l direct pe vicepremier că a fost manevrat de Dragnea: "Mi-e teamă că da. Pentru că v-am dat câteva exemple prin care a blocat agenda reformistă a guvernului. Deci vicepremierul Dâncu, dacă voia să fie parte a acestui angrenaj reformist, putea să o facă. Dar a preferat să se lase condus complet de minister, care înseamnă de fapt toată pătura de consilieri și secretari de stat lăsată de Dragnea acolo, ăștia au condus Ministerul Dezvoltării. Dragnea a avut pixul de la Ministerul Dezvoltării în tot acest an. Dacă a fost ceva conștient sau aranjat n-am de unde să știu."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.