Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul ALDE, despre rectificare: Banii tăiați se pot pune oricând la loc

inquamphotos.com / Octav Ganea
gratiela gavrilescu

Viceprim-ministrul şi ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, marţi, că în proiectul de rectificare a bugetului nu fost tăiate fondurile prevăzute pentru proiectele cu finanţare europeană, precizând că acestea pot fi realocate după semnarea contractelor de finanţare, potrivit Agerpres.

Citește și: Scenariu în laboratoarele dreptei: turul I la prezidențiale deschide ușa pentru o alianță de amploare .

"De la Ministerul Mediului nu s-au tăiat bani nici pentru cheltuieli, nici pentru investiţii. Banii care ne-au fost tăiaţi, şi care oricând se pot pune la loc, este vorba despre cofinanţările care se dau pentru proiecte pe fonduri europene. Multe dintre proiectele descrise de Ministerul Mediului sunt în faza de analiză în vederea eligibilităţii, în vederea încheierii contractului şi, în cazul în care contractele sunt încheiate la viitoarea rectificare, vom avea şi cofinanţare conform legii, fără nicio problemă. Celelalte cheltuieli fiind asigurate, şi nu mai avem probleme", a declarat ministrul, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare.

Potrivit acesteia, ministerul suplimentează programul Rabla cu 20.000 de prime.

"Totuşi, uitaţi-vă, că Ministerul Mediului, alături de alte ministere deschid linii de finanţare, ţinând cont că pe site-ul ministerului la ora actuală avem inclusiv rectificarea bugetară pe care o vom introduce odată cu rectificarea bugetară a guvernului pentru Administraţia Fondului pentru Mediu, suplimentând astfel finanţarea pentru programul Rabla clasic cu încă 20.000 de prime de cazare. Deci nu ne-au fost tăiaţi absolut niciun fel de bani decât cei la care am făcut referire", a mai spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.