Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru-cheie al Guvernului Tudose, PLÂNGERE PENALĂ împotriva fostului guvern tehnocrat - VIDEO

Guvern Tudose

Ministru cheie din Guvernul Tudose, mişcare de ultimă oră împotriva fostului Guvern tehnocrat. Ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a anunțat, marți, că a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție(ÎCCJ), pentru clarificarea situației legate de tăierile ilegale de pădure și ieșirea dintr-un blocaj instituțional, care împiedică punerea în aplicare a Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), din iunie 2015, informează AGERPRES.

 

"Pentru că nu mai avem timp, pentru că hotărârea CSAT trebuie să fie luată până la finalul anului 2018, am depus o plângere la Parchet, am cerut celeritate, am depus o informare prim-ministrului”, a subliniat Doina Pană.

Potrivit ministrului, Hotărârea CSAT făcea referire la defrișările ilegale ale fondului forestier național, iar pe baza acestuia s-a dispus o serie de măsuri: dezvoltarea sistemului informatic de urmărire a materialelor lemnoase SUMAL, operaționalizarea sistemului informatic FMIMS și dezvoltarea sistemului Radarul Pădurilor de alertarea a instituțiilor cu responsabilități în materie.

"În 2014, când am preluat mandatul de ministru al Apelor și Pădurilor tăierile ilegale de arbori reprezentau un fenomen ajuns la cote alarmante în România, scăpat total de sub control, și pentru a cărui stopare nu s-a făcut niciun demers concret din partea autorităților publice centrale și a instituțiilor abilitate. La nivel macro, mafia transpartinică pusese deja stăpânire pe pădurile României, iar la nivel local era generalizat micul furt, cu atelajele", a spus ministrul de resort.

Citeşte şi:  Judecătorii au DECIS: Ioana Băsescu SCAPĂ de controlul judiciar

Mai mult, conform datelor prezentate de către Doina Pană, printre primele măsuri luate în anul 2014 s-au aflat: reglementarea funcționării radarului pădurilor și demararea procesului de operaționalizare a sistemului informatic FMIMS (sistem național de monitorizare și management informațional forestier).

"O primă măsură pe care am luat-o în 2014 a fost radarul pădurilor, prin HG nr. 470 din 4 iunie, ce reglementează funcționarea Sistemului Informațional Integrat de Urmărire a Materialelor Lemnoase — SUMAL. Acesta exista încă din 2008, dar a fost lăsat timp de șase ani să funcționeze în regim de avarie, aducând în plus ca noutate două extensii informatice ale acestuia sub denumirea de Radarul Pădurilor. De asemenea, în vederea implicării directe a cetățenilor în lupta contra tăierilor ilegale, complementar Radarului Pădurilor s-a activat numărul de urgență 112 pentru sesizarea transporturilor auto cu lemn realizate de populație.", a explicat Doina Pană, conform Agerpres.

Citeşte şi: DOCUMENT BOMBĂ, semnat de Kovesi. Cum voia şefa DNA să obţină ACCESUL la CONTURILE românilor - FOTO .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.