Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ministrul Educației neagă acuzațiile legate de 'acoperirea' plagiatorilor: 'Nu am competențele și nici dorința să mă amestec'

Facebook
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), a respins miercuri acuzațiile legate de tergiversarea anumitor proceduri în cazul unor acuzații de plagiat precum în cazul lui Codruț Olaru.

„Refuz categoric aceasta acuza. Un ministru, cred ca nici macar al Justitiei, nu are posibilitatea sa se implice in impunerea unui aviz de legalitate si daca ar face-o cred ar fi un abuz. In cazul meu nu am competentele si nici dorinta sa ma amestec peste directia generala juridica a ministerului care este indreptatita sa acorde avizului de legalitate si nelegalitate. Ce am facut este sa cer celeritate si astazi sau maine vom avea un raspuns al directiei generale juridice pe speta in cauza. Stiu ca directia juridica a avertizat consiliul general al CNATDCU cu privire la imposibilitatea acordarii avizului de legalitate daca decizia nu se incadreaza in cadrul legal”, a zis Cîmpeanu.

Întrebat de ce CNATDCU tergiverseaza de ani de zile luarea nor decizii privind acuatii de plagiate de ani precu Bogdan Licu, Robert Negoita, Mihai Tudose, ministrul a replicat ironic: „Da, mai ales inginerul din ministrul educatiei se va implica puternic in rezolvarea acestor probleme din justitie. Evident ca nu”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.