Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru grec atacă dur liderii europeni: Vor să ne scufunde

syriza grecia stanga extrema

Liderii europeni vor sa 'scufunde' partidul Syriza, aflat la putere în Grecia, pentru a bloca ascensiunea altor formatiuni de stânga radicale europene, precum Podemos în Spania, a afirmat marti ministrul grec al muncii Panos Skurletis, informeaza agentia France Presse.

''Liderii europeni se tem de avansul unor forte ca Podemos si vor sa le traga covorul de sub picioare în toate modurile posibile. Maniera de a ajunge la acest obiectiv este de a ne scufunda, pentru ca Syriza din Grecia sa nu poata fi un exemplu pentru alte tari europene aflate într-o situatie similara'', a spus Skurletis într-un interviu acordat cotidianului spaniol El Mundo.

El a calificat drept o ''provocare'' apelul lansat catre greci de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de a vota la referendumul din 5 iulie pentru un plan de ajutor propus Atenei de creditorii internationali (Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Centrala Europeana).

Executivul de la Atena le-a cerut alegatorilor greci sa voteze contra acestui plan.

''Astazi, ei se amesteca în afacerile interne ale Greciei, mâine vor face acelasi lucru în Spania si Italia'', a adaugat ministrul grec.

Podemos, devenit al treilea partid din Spania dupa alegerile regionale din acest an, a apreciat luni drept ''exemplar'' refuzul premierului grec Alexis Tsipras de a ceda în fata ''santajului'' creditorilor internationali ai Atenei.

Grecia a amânat recent o plata care trebuia rambursata catre FMI pâna la data de 5 iunie si a anuntat ca va cumula într-o singura suma toate transele în valoare de 1,6 miliarde de dolari ce trebuie returnate Fondului Monetar International pâna marti 30 iunie, la ora 24:00, iar în aceste conditii probabilitatea intrarii Greciei în incapacitate de plata sporeste de la ora la ora.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.