Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru PSD contrazice teoria ALDE la prezidențiale: Avem mulți candidați cu potențial

Agerpres
breaz-daniel-psd

Ministrul Culturii, senatorul PSD Daniel Breaz, a declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că liderii ALDE nu au dreptate atunci când spun că social-democrații nu au nicio șansă să câștige alegerile prezidențiale cu propriul candidat.

  • „Aţi văzut şi dumneavoastră, de la Iliescu încoace, niciun alt candidat al PSD nu a trecut de turul doi. Eu cred că în acest cros sau în acest concurs al prezidenţialelor, candidatul PSD, chiar dacă va alerga singur, la linia de sosire va ieşi pe locul 2”, a declarat Ioan Lazăr, liderul PSD Alba, pe 25 ianuarie, într-o conferință de presă.

„Asta este opinia dlui Ioan Lazăr și cred că nu are dreptate din acest punct de vedere. Este părerea dânsului, vedem la alegeri. Eu sunt convins că vom câștiga”, a spus ministrul Culturii, Daniel Breaz, pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

El a adăugat că și afirmația europarlamentarului PNL Norica Nicolai, potrivit căreia doar Călin Popescu Tăriceanu are profil de președinte, este doar „un punct de vedere”.

„Fiecare persoană poate să își spună punctul de vedere. Este un punct de vedere al dnei Norica Nicolai, îi respectăm punctul de vedere”, a spus social-democratul.

Întrebat de ȘTIRIPESURSE.RO dacă membrii PSD ar putea să susțină un candidat din afara partidului la prezidențiale, ministrul Culturii a răspuns: „Se va decide în forurile de conducere ale partidului pe cine vom susține la prezidențiale, dar eu am ferma convingere că PSD are în acest moment oameni cu potențial care pot să fie un președinte bun, foarte bun al României, mult mai bun decât avem în momentul de față”.

El nu a respins varianta candidaturii vicepreședintelui PSD Lia Olguța Vasilescu la Cotroceni.

„PSD are multe variante și mulți oameni foarte buni, mult mai buni decât ce avem acum la Președinția României”, a menționat Daniel Breaz, pe această temă.

Pe 3 ianuarie, vicepreședintele ALDE Toma Petcu, liderul filialei Giurgiu, a spus la Antena 3 că s-a „saturat” sa vada candidati PSD care pierd alegerile prezidentiale, cu referire la Năstase, Geoană și Ponta și că PSD-ALDE ar trebui să aibă un candidat comun, acesta vorbind despre Călin Popescu Tăriceanu.

Un alt vicepreședinte PSD, Mircea Moloț, liderul filialei Hunedoara, a spus recent pentru ȘTIRIPESURSE.RO că 80% din cetățenii cu care a vorbit spun că Tăriceanu ar fi candidatul cu care PSD-ALDE ar câștiga alegerile prezidențiale.

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a spus și el, la începutul anului, că Tăriceanu are un „avantaj”. „Cred ca strategia trebuie sa sara peste turul 1, sa mearga direct la turul 2, adica care dintre candidati ar putea sa aiba o acoperire mai larga in turul 2. In privinta asta, Tariceanu are un avantaj important, pentru ar putea sa depaseasca sfera de cuprindere electorala actualei coalitii”, a declarat Vosganian.

Liderul ALDE Neamț, a făcut apel și el la „mințile luminate” din PSD spunând că Tăriceanu are 41% în sondaje.

  • „Cred că mințile luminate din PSD vor spune 'Hai să mergem cu Tăriceanu'. Pentru că după atâtea experiențe neplăcute pe care le-a avut PSD-ul cu președinția, e timpul să treacă la un alt tip de abordare”, a spus liderul județean ALDE.

Citește și: Tudorel Toader, SCRISOARE către toți miniștrii Justiției din UE despre Kovesi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.