Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru PSD, despre vizita lui Florin Cîțu în Ucraina: 'A preferat să acționeze în nume propriu'

citu zelenski

Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), a afirmat, miercuri seară, la Antena 3, referindu-se la vizita în Ucraina a preşedintelui Senatului, Florin Cîţu, că acesta a preferat să acţioneze în nume propriu, după ce a mers la Kiev separat de premierul Nicolae Ciucă și de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Marius Budăi a fost întrebat, miercuri, la Antena 3, cum comentează vizita lui Cîțu în Ucraina, care a mers singur, deși președintele său de partid și, totodată, premierul României, împreună cu președintele Camerei Deputaților, au fost cu o zi înainte.

„Aşa cum era și normal și corect, ar fi trebuit ca în coaliție, pentru că suntem în coaliție, să se ia această decizie. Din discuțiile pe care noi le-am avut, eu personal am înţeles că domnul Cîţu a preferat să acționeze cumva în nume propriu aici, nu neapărat în numele neapărat al Parlamentului, al coaliţiei politice care îl susține și care are și majoritatea parlamentară în Parlament, are și președintele Camerei și președintele Senatului, dar și premierul. Şi atunci, dacă a preferat să acționeze singular, singular a rămas”, a spus Budăi.

Întrebat ce au înțeles ucrainenii din aceste vizite, social-democratul a spus că mai important decât faptul că vizitele în zile diferite este faptul că România „este capabilă să întindă o mână peste istorie”.

„Mai important cred că au înțeles că România este într-adevăr un sprijin, că România este capabilă să întindă o mână peste istorie. Și aici vorbesc ca un pasionat de istorie și ca locuitor din nordul Moldovei, un locuitor care a avut multe acțiuni în comun cu locuitori din Ucraina, dar și din Republica Moldova. Știu foarte bine istoria, știm foarte bine ce s-a întâmplat. Suntem un popor creștin și un popor care acordăm ajutor atunci când cineva are nevoie de ajutorul nostru și cred că asta au înțeles ucrainenii”, a mai spus Budăi.

Președintele Senatului, Florin Cîțu, s-a întâlnit, miercuri, cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Cîțu a susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei. El a vizitat Irpin și Gostomel.

Vizita lui Florin Cîțu a venit la o zi după ce în Ucraina au fost Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Cei doi au vizitat orașele asediate de ruși Irpin și Borodyanka.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.