Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul afacerilor europene francez,vizat de o anchetă preliminară după denunţul unei eurodeputate

parlamentul european

Ministrul francez al afacerilor europene, Marielle de Sarnez, vizată de o anchetă preliminară vizând suspiciuni de angajări fictive la Parlamentul European, a negat comiterea vreunei ilegalităţi şi a depus marţi plângere pentru denunţ calomnios, transmite AFP. Marielle de Sarnez este vizată de o anchetă preliminară a Parchetului din Paris pentru 'abuz de încredere', după ce o eurodeputată a Frontului Naţional, (FN, extrema dreaptă), Sophie Montel, şi-a denunţat 19 colegi francezi, printre care şi pe proaspăt numitul ministru al afacerilor europene, pentru angajări fictive de asistenţi parlamentari, conform Agerpres.

Marţi, Marielle de Sarnez a anunţat pe Twitter că a depus plângere pentru 'denunţ calomnios' împotriva eurodeputatei. Totodată, ea a dezminţit că ar fi comis vreo ilegalitate, precizând, într-un comunicat, că situaţia asistentei în cauză 'a fost declarată şi verificată de Parlamentul European', iar activitatea sa 'a fost însoţită de rapoarte de activitate regulate şi care pot fi consultate'.

Acest caz se adaugă celui scos la lumină de presă săptămâna trecută cu privire la o operaţiune imobiliară, datând din 2011, a unui alt membru al guvernului, Richard Ferrand, ministrul coeziunii teritoriului, şi în contextul în care noul preşedinte francez, Emmanuel Macron, pregăteşte un text de lege referitor la moralizarea vieţii politice din Hexagon. În ce-l priveşte, Richard Ferrand a dat asigurări că nu este vinovat 'nici pe plan legal, nici pe plan moral', în timp ce Parchetul naţional financiar, sesizat de partidul Republicanii (dreapta), şi-a declinat competenţa faţă de un dosar aflat "în acest stadiu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.