Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o convorbire telefonică cu omologul grec vizând relaţiile bilaterale şi situaţia din Mediterana de Est

Inquam Photos / Octav Ganea
bogdan aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, miercuri, o convorbire telefonică cu omologul grec, Nikos Dendias, la solicitarea acestuia, discuţiile vizând relaţiile bilaterale şi situaţia din Mediterana de Est, în perspectiva reuniunii Consiliului Afaceri Externe din 7 decembrie, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, cei doi demnitari au discutat despre stadiul relaţiei bilaterale, punând accent pe consolidarea dialogului politico-diplomatic. Bogdan Aurescu a reiterat invitaţia ca ministrul Nikos Dendias să efectueze o vizită în România, invitaţie pe care acesta deja a acceptat-o.

Citește și: Ben Oni Ardelean a fost CONFIRMAT cu Covid-19 și este internat la spital: 'M-am protejat, însă inevitabilul s-a produs!'

Cei doi miniştri au abordat, de asemenea, tema situaţiei din Mediterana de Est, inclusiv în perspectiva reuniunii Consiliului Afaceri Externe din 7 decembrie.

Ministrul Aurescu a subliniat interesul strategic al UE pentru stabilitate şi securitate în regiune şi necesitatea prioritizării eforturilor diplomatice în gestionarea provocărilor curente.

Oficialul român a evidenţiat, totodată, importanţa solidarităţii la nivelul UE şi a continuării dialogului diplomatic pentru identificarea unor soluţii de compromis, în conformitate cu dreptul internaţional, care să conducă la detensionarea situaţiei actuale, a menţionat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.