Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Agriculturii îi CONTRAZICE pe marii comercianți

achim irimescu

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a ținut să-i contrazică pe marii comercianți, cei care spuneau că nu pot asigura 51% produse românești la raft, doar cu producția din țară. Ministrul susține însă că din datele aflate la dispoziția sa se poate face acest lucru.

Citește și: Fetiță de 9 ani, scrisoare EMOȚIONANTĂ pentru Iohannis: Vă rog să aveți milă!/DOCUMENT

"Producatorii romani cand au solicitat o astfel de amendare s-au inspirat de la vecinii din Vest. Sunt situatii in care producatorii si consutmatorii au inteles utilitatea produselor nationale.

La ultimul consiliul de ministri din 28 iunie a fost ridicat de mai multi ministri problema riscului pe care il suporta producatorii. La nivel european s-a simtit nevoia unei legiferari.

Cea mai mare parte producatorii si-au primit subvenţiile. Vor fi producatori care pot sa ajunga si pana la toamna. Vor fi si erori, care pot fi cateva sute. Subventiile pe care trebuie sa le platim este ajutorul national pentru tranzitie pentru ovine si bovine. Mai tarziu sprijinul cuplat pentru zootenie.

Legea se refera in sectorul fructelor si legumelor, unde Romania se confrunta cu o problema mare. Romania poate sa asigure aprovizionarea ţării cu produsele care se realizează la noi. Reglementarea era foarte necesara", a spus Achim Irimescu la Realitatea TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.