Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Agriculturii le raspunde ciobanilor. Ce solutii a gasit dupa scandalul cainilor

caine stana ciobani

Dupa scandalul de anul trecut privind cainii ciobanilor si interdictia pasunatului in anumite perioade, senatoarea Cristiana Anghel i-a cerut ministrului sa explice daca protocolul convenit cu crescatorii de animale va fi respectat sau nu. Ministrul Achim Irimescu a precizat ca problema cainilor a fost rezolvata, iar o solutie s-a gasit si pentru pasunat.

"Noi ne-am ținut de promisiune. A fost un grup de lucru între Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului și partenerii sociali, respectiv ciobanii. Cu propuneriile noastre s-a mers la colegi, la Camera Deputaților, de unde a potrnit legea inițial și s-a agreat în principiu pe punctele sensibile.

În principiu s-a renunțat la numărul de câini, deci poate fi oricât de mare, iar la problema pășunatului, care este cea mai sensibilă, s-a ajuns la concluzia ca între 6 decembrie și 31 martie să poată pășuna numai pe terenurile pe care le dețin, deci fără să afecteze în deplasare. Noi trebuie să ținem cont și de fermierii noștri, trebuie să avem totdeauna un echilibru foarte bun între crescătorii de ovine și fermieri", a spus Irimescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.