Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea s-a făcut remarcat la un eveniment din cadrul campaniei 'Alege oaia!': A mâncat virşli şi mici la Alba Iulia

BOTOSENEANUL
Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a participat, joi, la Alba Iulia, la un eveniment de promovare a produselor din carne şi lapte de oaie organizat în cadrul campaniei „Alege oaia!”, şi-a cumpărat virşli, mici şi pâine coaptă. De altfel, el a fost aşteptat cu o pâine tradiţională realizată în forma hărţii României şi cu mesajul „Alege oaia!”.

Evenimentul de promovare a consumului de carne şi produse din carne de oaie din cadrul campaniei naţionale „Alege oaia!” are în aceste zile în şanţurile Cetăţii din Alba Iulia şi la el participă zeci de oieri din judeţul Alba şi producători de brânză şi produse din carne de oaie. Ministrul Agriculturii a fost aşteptat de unul dintre producătorii din Alba cu o pâine tradiţională realizată în forma hărţii României şi cu mesajul „Alege oaia!”, din care Petre Daea a spus că e prea frumoasă ca să rupă.

El a rupt în final din partea de jos a pâinii, spunând că ia "puţin nisip de pe fundul Dunării". "De pe fundul Dunării aş lua puţin nisip ca să meargă mai bine barjele să ducem grâul afară şi să luăm banii pe el”, a spus Daea. El a vizitat apoi corturile producătorilor şi a gustat din produsele acestora, şi-a cumpărat virşli, dar şi o pâine coaptă în cuptor şi a cărei coajă a fost apoi bătută, făcută la o brutărie din Sântimbru şi atestată ca produs tradiţional.

Petre Daea a vorbit cu ciobanii prezenţi la eveniment şi a explicat că a început cu promovarea oii tocmai pentru a-i ajuta. "E bine că am luat-o cu oaia că ea vine săraca din vârful muntelui cu oamenii ăştia care se duc şi pleacă câte şase luni de zile. Uită de copii, uită de neveste, uită de familie, uită de sat şi când vin, vin plângând. Ai văzut la Loman (n.r. - o localitate de oieri din Alba), veneau ciobanii plângând de bucurie că au ajuns în vatra satului. Excepţional. Şi pe oamenii aceştia trebuie să îi ajutăm”, a mai spus Daea.

Ministrul Agriculturii s-a oprit apoi să mănânce mici cu muştar împreună cu prefectul de Alba Dănuţ Hălălai şi cu deputatul PSD Ioan Dîrzu, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.