DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministrul Agriculturii: Proiectele de investiţii pentru dezvoltarea de activităţi neagricole se depun începând de marţi

gov.ro
Adrian Oros

Sesiunea de primire de proiecte pentru finanţarea dezvoltării de activităţi neagricole din cadrul PNDR 2014 - 2020 se deschide în 2 noiembrie, iar bugetul alocat pentru investiţii se ridică la 100 de milioane de euro, potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Oros, potrivit Agerpres.

"MADR anunţă deschiderea, în perioada 2 noiembrie 2021, ora 9:00 - 1 februarie 2022, ora 16:00, a sesiunii de primire de proiecte pentru finanţare pentru submăsura 6.4 - Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole din cadrul PNDR 2014 - 2020. Suma totală disponibilă pentru investiţii în cadrul acestei sesiuni este de 100 de milioane de euro", a scris ministrul luni, pe pagina sa de Facebook.

Solicitanţii eligibili pentru sprijin sunt micro-întreprinderile şi întreprinderile neagricole mici existente şi nou-înfiinţate, respectiv start-up-urile din spaţiul rural. Totodată, beneficiari eligibili sunt şi fermierii sau membrii unor gospodării agricole autorizaţi cu statut minim pe PFA, care îşi diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activităţi neagricole în zona rurală, în cadrul întreprinderii deja existente, încadrabile în micro-întreprinderi şi întreprinderi mici. Excepţie fac persoanele fizice neautorizate.

Sprijinul public nerambursabil poate reprezenta 90% sau 70% din totalul cheltuielilor eligibile. Valoarea cheltuielilor eligibile nerambursabile va fi de maximum 200.000 de euro, cu respectarea condiţiilor ajutorului de minimis. Plafonul minim acceptat pentru un proiect finanţat prin această submăsură este de 10.000 de euro, această sumă reprezentând valoarea totală eligibilă a proiectului.

Pentru a beneficia de intensitatea sprijinului de 90%, toate codurile CAEN propuse spre finanţare trebuie să fie aferente unor activităţi de producţie, precizează sursa citată.

Se poate acorda finanţare pentru investiţii noi în unităţile de primire turistică de tipul: parcuri de rulote, camping, bungalou, fabricarea produselor textile, îmbrăcăminte, articole de marochinărie, articole de hârtie şi carton, fabricarea produselor chimice, farmaceutice, fabricare produse electrice şi electronice.

Detalii privind tipurile de investiţii şi condiţiile specifice accesării de fonduri europene pentru submăsura 6.4 pot fi consultate gratuit pe www.afir.info, în Ghidul solicitantului şi anexele aferente acestuia, la secţiunea "Investiţii PNDR", pe pagina dedicată submăsurii.

Cererile de finanţare se depun on-line, pe site-ul AFIR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.