Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Agriculturii propune program redus pentru supermarketuri

achim_irimescu_la_ministerul_culturii_38381200

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, susține închiderea supermarketurilor peste weekend și prezența produselor românești în aceste magazine în proporție de 51%.

„Nu cred că le va conveni hipermarketurilor. Eu nu am mai văzut în Europa, cel puțin înțeleg că în Anglia este un pic mai altfel, magazinele se închid de la ora 18,30 în zilele normale, iar în weekend nici vorbă. La noi este o modă să te duci la supermarket în weekend și la o oră târzie. Haideți să discutăm. Cred că dânșii trăiesc foarte bine în România și atunci haideți să facem apel la dânșii și să facem front comun”, a spus Irimescu la Comisia de agricultură a Camerei, informează Agerpres.

El a mai declarat că susține și ca majoritatea produselor din supermarketuri să fie de origine românească.

„Eu susțin această inițiativă, nu știu dacă la legume în timpul iernii se poate, dar propunerile sunt bine-venite”, a mai spus el, conform sursei citate.

Nu este clar cum ar putea fi puse în practică aceste acțiuni fără a încălca legislația Europeană.

Nu este prima dată când ministrul Irimescu face declarații ce par a ține de o formă de protecționism și naționalism economic. La începutul lunii, el a mai declarat și că o parte din fructele de import care ajung să fie consumate sunt „otrăvite”.

„Din păcate, o parte dintre produsele pe care le consumăm sunt otrăvite. Sunt o serie de produse care vin și din alte state și care nu respectă normele europene. În 2012 chiar am identificat un număr de camioane care veneau cu grapefruit din Turcia, fructe care aveau limita de pesticide depășită. Deci otravă. Produsele chimice care pot fi utilizate în Uniunea Europeană sunt produse mai scumpe, pentru că au altă calitate. Am declanșat controlul la frontieră al fructelor și legumelor care vin din alte state pentru a stop astfel de transporturi. Noi avem autoritatea Sanitar-Veterinară care efectuează controlul. Dar nu ne putem face mari iluzii, pentru că doar 10% din fructele și legumele care intră în România se pot controla potrivit legislației UE. În acest context, răspunsul este foarte clar: analiză de risc și sistematic controale. Analiza de risc trebuie făcută de autoritatea Sanitar-Veterinară. Și nu s-a făcut pentru că trebuie să ai oameni capabil să facă astfel de analize”, a declarat el, citat de Realitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.