Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Ana Birchall neagă faptul că ar fi clasificat raportul MCV: 'Noi aşa l-am primit'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ana Birchall

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, neagă că ar fi clasificat draful raportului MCV pe 2019, primit vineri de la Comisia Europeană. Birchall susţine că documentul a ajuns la Ministerul Justiţiei gata clasificat.

"Regimul acestui document nu a fost impus de către Ministerul Justiţiei. Noi aşa l-am primit", a declarat Ana Birchall la Antena 3. Ministrul a mai precizat că termenul de mai puţin de 24 de ore transmis CSM pentru formularea unor observaţii nu a fost impus de Ministerul Justiţiei, adăugând că nu va da curs solicitării CSM de prelungire a acestui termen.

Pe de parte, fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună susţine că în mandatul său astfel de documente veneau gata clasificate de la Ministerul Afacerilor Externe.

Atât surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cât şi surse din cadrul Comisiei Europene au precizat pentru STIRIPESURSE.RO că nu aceste instituţii au clasificat documentul. De altfel, Comisia Europeană nici nu foloseşte asemenea termeni, documentul transmis fiind doar confidenţial.

Mai mult, o instituţie clasifică documentele pe care le emite, un documentele pe care le primeşte pentru a le transmite altor instituţii, aşa cum este cazul MAE. Potrivit art. 24 al Hotărârii nr. 585 din 13 iunie 2002 pentru aprobarea Standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, "informaţiile secrete de serviciu se declasifică de conducătorii unităţilor care le-au emis, prin scoaterea de pe listele prevăzute la art. 8, care vor fi reanalizate ori de câte ori este necesar".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.