Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului: În HORECA s-a aplicat o infuzie de capital de peste 400 milioane de euro

HORECA
HORECA

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Daniel Cadariu a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că astăzi s-a închis şi schema de ajutor HORECA şi că este vorba de o infuzie de capital în ceea ce înseamnă activitatea turistică de peste 400 de milioane de euro, în doar două luni, conform news.ro.

Ministrul Cadariu a anunţat că, de la preluarea mandatului, a avut întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri, şi cu premierul. ”În momentul de faţă avem 7 obiective îndeplinite”, a spus Cadariu, anunţând că ”astăzi s-a închis schema de ajutor HORECA.

”În total, s-au achitat aproape 2.2 miliarde de lei, primul miliard în decembrie, şi diferenţa în ultima săptămână, 53%. În fond, discutăm despre o infuzie de capital în ceea ce înseamnă activitatea turistică de peste 400 de milioane de euro, în doar două luni”, a afirmat ministrul, precizând că au fost totuşi nişte întârzieri la plată.

Despre Măsura 1, pentru microîntreprinderi, Cadariu a anunţat că ”suntem în etapa depunerii dosarelor pentru etapa a doua”. ”Sunt 33.000 de cereri depuse, ne propunem să lucrăm pe calupuri de 5.000 de beneficiari”, a mai spus ministrul.

”În ceea ce priveşte măsura doi, unde era un deficit de 527 de milioane de lei, s-a asigurat suma în buget”, a menţionat ministrul, arătând că astăzi în şedinţă se află pe ordinea de zi o Ordonanţă pentru o corectură, astfel încât să poată fi folosiţi banii, şi pentru a putea închide măsura doi în cursul lunii februarie.

”Am reluat programele de promovare externă, însemnând participarea la târgurile internaţionale, cu standuri de ţară, unde agenţii economici pot veni cu standuri proprii”, a mai spus ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, precizând că este vorba de târgurile pentru turism şi târgurile pentru comerţul exterior.

MInistrul a mai spus că doreşte ca anul acesta să deruleze 10 programe care să vină în sprijinul mediului de afaceri, fie că discutăm de agenţi economici aflaţi la început de drum, sau mai vechi, granturi sau scheme pentru a garanta credite, inclusiv acordarea de credite cu dobândă subvenţionată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.