Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului organizează o întrevedere cu autorităţile regionale pe tema înfiinţării OMD-urilor

Daniel Cadariu

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, i-a invitat pe reprezentanţii autorităţilor locale, ai asociaţiilor oraşelor, municipiilor şi comunelor, precum şi pe reprezentanţii agenţiilor pentru dezvoltare regională, să participe, pe 11 ianuarie, la o întâlnire pe tema înfiinţării Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor (OMD), se menţionează într-un comunicat remis joi de ministerul de resort.

"Dezvoltarea potenţialului turistic al României devine realitate doar dacă toţi factorii decidenţi vor urmări o strategie comună, inclusiv în operaţionalizarea fondurilor europene. Încă din primele zile de mandat am spus că vreau să fac echipă cu toţi reprezentanţii din turism şi împreună să realizăm acest lucru. Drept urmare, am şi început o serie de întâlniri regionale. Îmi păstrez promisiunea, iar în data de 11 ianuarie 2022 am invitat la dialog, la minister, reprezentanţii autorităţilor locale, ai asociaţiilor oraşelor, municipiilor şi comunelor, precum şi pe cei din agenţiile pentru dezvoltare regională. La această întâlnire vreau să stabilim liniile care ne vor ghida spre o colaborare eficientă, cu scopul înfiinţării OMD-urilor prevăzute în PNRR şi pentru consolidarea polilor de dezvoltare turistică", a declarat Constantin-Daniel Cadariu.

Principala temă de dezbatere în cadrul întâlnirii va fi identificarea unei strategii pentru ca România să prezinte o ofertă turistică durabilă şi de calitate, mizând pe avantajele ei competitive, se precizează în comunicatul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, informează Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, consolidarea unui dialog cu toţi factorii implicaţi în economia românească reprezintă un obiectiv prioritar, ţinând cont de faptul că industria turismului are un impact semnificativ asupra creării de locuri de muncă.

Întâlnirea din 11 ianuarie face parte din seria de consultări iniţiate de Constantin-Daniel Cadariu cu autorităţile locale şi agenţiile pentru dezvoltare regională, cu scopul identificării celor mai bune soluţii care să faciliteze atragerea de fonduri europene şi înfiinţarea Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor (OMD) prevăzute prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.