Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, s-a întâlnit la Bruxelles cu omologul său norvegian

Mihnea Motoc

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, s-a întâlnit miercuri, la Bruxelles, în marja Reuniunii miniştrilor Apărării din ţările membre ale NATO, cu omologul său norvegian, Ine Marie Eriksen Soreide.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, în cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au susţinut necesitatea continuării şi intensificării cooperării bilaterale în domeniul apărării, cu accent pe coordonarea poziţiilor la nivel aliat, în vederea implementării deciziilor adoptate la Summitul de la Varşovia, în mod aparte pe cele care vizează realizarea prezenţei avansate a NATO la flancul estic.

Citește și: PNL Bistriţa-Năsăud a depus listele de candidaţi la Biroul Electoral Judeţean

"Ministrul român al Apărării Naţionale a exprimat apreciere pentru solidaritatea şi angajamentul Norvegiei în consolidarea capacităţii de descurajare a NATO, exprimându-şi speranţa creşterii nivelulul de cooperare pentru atingerea intereselor comune în domeniul apărării, prin întâlniri atât la nivel politic, cât şi militar", se arată în comunicatul de presă.

La rândul său, oficialul norvegian a subliniat că autorităţile de la Oslo acordă o deosebită atenţie participării la eforturile de consolidare a posturii de descurajare şi apărare, în principal în domeniul maritim, având ca deziderat aplicarea unei viziuni strategice aliate unice, anunță Agerpres.

Cei doi oficiali au fost de acord ca, la nivel bilateral, să consolideze colaborarea în domeniul schimbului de informaţii, care, în contextul actualului mediu de securitate, să faciliteze cunoaşterea adecvată a situaţiei şi răspunsul eficient al Alianţei la noile provocări strategice, a precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.