Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării vrea să reformeze Armata Română: 'Una dintre misiunile mele este să dezvolt calitatea vieții oamenilor noștri din Armata Română'

Inquam Photos / George Calin
armata romana

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și-a început în forță mandatul la MAPN. El a purtat mai multe discuții cu cei din instituție, dar și cu omologul său din Polonia. Dîncu, în primele sale declarații în calitatea de ministru al Apărării, le dă asigurări militarilor din Armata Română că vrea să dezvolte calitatea vieții din această instituție. Oficialul nu a menționat și măsurile pe care vrea să le implementeze în acest sens.

„În prima mea oră de mandat ca ministru al apărării am discutat cu omologul meu din Polonia.

Mi-a vorbit de trei ori, într-o seară, despre militarii noștri din cadrul Grupului de Luptă din Polonia. Mi s-a părut emoționant ceea ce mi-a spus. Am fost foarte bucuros să aud că soldații noștri sunt campioni în ceea ce privește forțele străine dislocate acolo.

În prezent, aproximativ 600 de militari români se regăsesc în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU şi OSCE.

Astăzi, în pragul sărbătorii noastre naționale, a românilor din toate colțurile lumii, am avut onoarea să stau de vorbă, alături de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relații internaționale, Simona Cojocaru, de șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, și de șefi ai unor comandamente și structuri centrale ale MApN, prin videoconferință, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în misiuni externe din Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Polonia, precum și cu personalul aflat pe navele militare aflate în misiuni internaționale, fregata „Regina Maria” și puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”.

Le-am mulțumit militarilor noștri pentru că, prin toată activitatea lor, sunt unii dintre ce mai buni ambasadori pe care țara noastră îi are în lume și le-am transmis că una dintre misiunile mele la acest minister este să dezvolt calitatea vieții oamenilor noștri din Armata Română.

Dragi militari români, vă felicit pentru tot ceea ce faceți pentru România noastră!

În numele meu și al domnului prim-ministru vă transmit La mulți ani de Ziua Națională, să rămâneți sănătoși și vă așteptăm să vă întoarceți cu bine acasă!”, a spus Vasile Dîncu, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Ministrul Apărării, mesaj pentru extern, de Ziua Națională: Vom fi la datorie! Marile programe vor continua .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.