Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Aurescu, despre negocierile Rusia-Ucraina: 'Pare a fi un singur element asupra căruia ar exista un soi de înţelegere'

negocieri rusia ucraina

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că poziţiile în negocierile dintre Ucraina şi Rusia sunt destul de îndepărtate în acest moment, dar că ar putea exista ”un soi de înţelegere” privind o eventuală neutralitate.

Bogdan Aurescu a declarat, joi seară, la Digi24, că în acest moment nimeni nu poate spune care sunt rezultatele negocierilor de pace dintre Ucraina şi Rusia.

„Nu putem să spunem acum care sunt rezultatele acestor negocieri, observăm că sunt poziţii care sunt exprimate indirect prin intermediul mediei internaţionale de către o parte şi de către cealaltă. La prima vedere, poziţiile sunt destul de îndepărtate. Pare a fi un singur element asupra căruia, la prima vedere, ar exista un soi de înţelegere, de disponibilitate de a ajunge la o înţelegere şi anume, cel la o eventuală neutralitate a Ucrainei. Acestea sunt chestiuni care trebuie să fie exprimate şi confirmate de către părţile care sunt în negociere. Noi degeaba discutăm despre aceste elemente care nu au caracter de certitudine”, a declarat Aurescu, potrivit news.ro.

Întrebat dacă aceste negocieri sunt dătătoare de speranţă, Aurescu a explicat că e important ca aceste negocieri să continue.

„În acest moment este foarte greu să spui dacă ele sunt dătătoare de speranţă sau nu, important este ca aceste discuţii să continue şi sper ca ele să aibă, la un moment dat, un rezultat, dar rezultatul trebuie să fie echilibrat, iar desfăşurarea în paralel a ostilităţilor, intensificarea lor, în acelaşi timp în care se desfăşoară negocierile de pace, nu creează premisele cele mai bune pentru un rezultat acceptabil de o parte şi de cealaltă”, a declarat Bogdan Aurescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.