Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul bulgar de interne Boiko Raşkov: 'Ministerul investighează experţi de la Comisia de Reglementare a Energiei şi Apei'

blacknews.ro
Boiko Raşkov

Ministerul de Interne investighează experţi de la Comisia de Reglementare a Energiei şi Apei (EWRC), a declarat ministrul de interne Boiko Raşkov ziariştilor după o reuniune a Consiliului de Miniştri. El a fost întrebat de reporteri despre stadiul anchetei asupra Bulgargaz pentru posibile vânzări speculative.

Raşkov a declarat că Bulgargaz este o companie de stat care, prin acţiunile şi deciziile sale, a contribuit la situaţia actuală a preţurilor la gaze şi la impactul negativ asupra întreprinderilor şi a consumatorului mediu. Ministrul de interne a precizat că ''comportamentul'' EWRC ''nu a fost "întâmplător".

Raşkov a explicat că a fost iniţiată o investigaţie activă a faptelor pentru a clarifica dacă situaţia internaţională este de vină sau mai degrabă acţiunile anumitor persoane din ţară.

Anchetatorii sunt în curs de obţinere a documentelor care vor fi folosite ca probe în cadrul procedurilor preliminare, a adăugat ministrul Raşkov, potrivit Agerpres.ro.

''În acest stadiu, pot să vă spun cu mare certitudine că o persoană va fi inculpată, dar aceasta este o chestiune care va fi decisă de echipa de anchetă", a declarat Raşkov. Întrebat de un jurnalist dacă acea persoană este fostul director executiv al Bulgargaz Nikolai Pavlov, ministrul Raşkov a răspuns: "Vă apropiaţi de adevăr". Dacă se vor strânge suficiente probe pentru a urmări în justiţie şi alţi oficiali este o chestiune de anchetă şi este prea devreme pentru a face predicţii", a adăugat el.

De asemenea, a început o inspecţie la amplasamentul centralei hidroelectrice cu acumulare prin pompare Ceaira. ''Aceasta a fost construită în urmă cu 30-40 de ani cu scopul de a absorbi orele de vârf ale zilei, astfel încât să echilibreze sistemul energetic din ţară şi care de ani de zile este distrusă încet, dar sigur, probabil din cauza intereselor unor entităţi economice din ţara noastră'', a declarat ministrul Raşkov.

''Avem o idee despre cine este această entitate, în favoarea căreia a fost deteriorată această sursă de energie'', a adăugat el.

Raşkov a remarcat că, în loc să se repare parţial sau total uzina, s-a apelat la companii de tip 'garaj' pentru a repara ceva ce le depăşea capacităţile. ''Din acest motiv, am suferit daune materiale enorme'', a adăugat ministrul Raşkov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.