Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Carmen Dan, dezvăluiri despre operaţiunea de prindere a lui Ghiţă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Carmen Daniela Dan

Poliția română a avut informații că Sebastian Ghiță este în Serbia de joi, 13 aprilie, cu o zi înaintea anunțului oficial că fugarul a fost localizat și reținut, a declarat, marți, ministrul de Interne, Carmen Dan.

”Joi, cu o zi înainte (de prinderea lui - n.r.), Poliția română a avut informația că Sebastian Ghiță este în Serbia și am solicitat sprijinul autorităților. Am avut o colaborare bună cu Serbia și am știut că va fi oprit. (...) Acum nu mai avem competență în acest caz”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, marți, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Vezi și: Înfrângere majoră pentru DNA: Un mega-dosar, făcut praf în instanță

Vezi și: Vești importante de la FMI: Ce se întâmplă cu economia României

Fostul deputat a fost arestat în cursul nopții de joi spre vineri, el fiind legitimat de poliția sârbă. Era însoțit de fratele lui, care avea documente reale, în timp ce Sebastian Ghiță a prezentat documente false.

În ce privește actele prezentate de Sebastian Ghiță autorităților sârbe, ministrul Carmen Dan spune că documentele sunt false, iar seria actului este "a unui document expirat".

"Am solicitat informări privind veridicitatea actelor, am fost informați că documentele respective sunt false, seria documentului (prezentat de Ghiță - n.r.) aparținea unui act expirat. Apoi, prin Interpol, Poliția română a transmis către sârbi că persoana legitimată cu documente care poartă însemnele slovene este Sebastian Aurelian Ghiță, urmărit internațional de România și am solicitat arestarea lui", a spus ministrul de Interne.

Vezi şi: Parlamentarii tot NU pot să-și angajeze rudele. Cum se schimbă Codul Penal/ INTERVIU

În privinţa fotografiei cu Sebastian Ghiţă apărute în presă după prinderea acestuia, ministrul Carmen Dan a refuzat să lămurească momentul exact şi circumstanţele în care a fost făcută, afirmând că aceste detalii vor fi lămurite pe parcurs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.