Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Carmen Dan, sub tirul opoziţiei. PMP îi cere DEMISIA: 'Vă aflați sub incidența Codului Penal'

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan MAI

Vicepreședintele PMP Doru Coliu a solicitat, luni, demisia de urgență a ministrului de Interne, Carmen Dan, acuzând-o pe aceasta că a comandat acțiunile represive și violente la protestele din 10 august, fapt pentru care se află "sub incidența Codului Penal".

"Conferința de presă susținută de Ministrul de Interne Carmen Dan mă pune în situația de a cere răspicat demisia de urgență din înalta funcție de stat. Cu un tupeu specific regimurilor totalitare, Carmen Dan anunță cu emfază constituirea unei comisii de anchetă la nivel ministerial. Stimată doamnă, cum probabil știți, există o clară incompatibilitate între prezența dumneavoastră activă la reprimarea mitingului din 10 august și intenția de a coordona activitatea acestei comisii! Ați comandat acțiunile represive, de o violență ieșită din comun, iar acum doriți să vă erijați în judecător. Raportați-i prietenului dumneavoastră Liviu Dragnea că este timpul să vă găsească înlocuitor, dumneavoastră vă aflați sub incidența Codului Penal!", a transmis vicepreședintele PMP, Doru Coliu, într-un comunicat de presă citat de Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Studiu cu rezultate total neaşteptate: Cum poate fi uitarea un semn de inteligenţă peste medie

Liderul organizației PMP Diaspora, Doru Petrișor Coliu, mai spune că, prin prezentarea raportului "mincinos", Carmen Dan a demonstrat nu doar incompetență, cât și cinism.

"Raportul mincinos de 90 de pagini prezentat în aceste zile demonstrează că pe lângă incompetență suferiți și de un evoluat spirit de eludare a adevărului! Culmea cinismului, ați atins-o doamnă, în momentul în care ați afirmat că miile de persoane participante la manifestație, care au avut de suportat cruzimea jandarmilor, se fac vinovate de nedelimitarea de așa-zișii protestatari violenți. Presa străină aflată la fața locului a fost unanimă în a condamna bestialitatea cu care jandarmii au acționat, iar dumneavoastră, sfidând cele mai elementare reguli ale bunului simț, continuați să mințiți cu nonșalanță! Nu poate fi trecută cu vederea minciuna prin care ați dorit să oferiți un cadru legal acțiunii de reprimare în forță afimând că un procuror militar a supervizat acțiunile din Piața Victoriei, afirmație infirmată de Parchetul Militar. Deși mințiți cu nerușinare că nu v-ați așteptat la violențe, ați adus jandarmi din 5 (cinci) județe înarmați cu muniție de război. Vă rugăm să ne răspundeți cine a informat jandarmeria că va fi lovitură de stat", a completat Coliu.

Acesta o mai acuză pe Carmen Dan că a mințit atunci când a susținut că nu a primit informații de la serviciile secrete că vor fi violențe la mitingul de vinerea trecută din Piața Victoriei.

"De asemenea ați mințit că ați primit informații de la SRI că vor fi violențe, iar în momentul în care Serviciul Român de Informații a contrazis spusele dumneavoastră ați pus presiune pe aceștia pentru a vă justifica atacurile violente împotriva populației. Huliganii identificați de toată lumea ca fiind aceiași interlopi care îl protejau pe Liviu Dragnea la ieșirea din incinta Înaltei Curți de Casație și Justiție nu au fost nici până la această dată anchetați iar dumneavoastră vă grăbiți să prezentați populației un raport preliminar a cărei singură menire este acoperirea minciunilor și nicidecum aflarea adevărului. Să nu mai amintim faptul că deși susțineți caracterul secret al acestui raport, ne citiți cu nonșalanță din el", a mai precizat Dorul Coliu.

Liderul PMP Diaspora reinterează solicitarea către ministrul de Interne de a demisiona din funcția pe care o ocupă, argumentând că minciunile prezentate de Carmen Dan au distrus imaginea țării noastre în preajma preluării României a președinției Consiliului Uniunii Europene.

"Cum mai poate privi cineva cu încredere activitatea dumneavoastră când mințiți cu atâta dezinvoltură? În acest context, deloc fericit pentru România, nu-mi rămâne decât să cer la modul imperativ demisia Ministrului de Interne și anchetarea sa atât pentru violențele comandate direct din fotoliul de ministru, cât și pentru distrugerea imaginii României în preajma preluării președinției UE", a conchis vicepreședintele PMP.

CITEȘTE ȘI: HARTA FEȚEI: ce afecțiuni îți indică semnele de pe fața ta!

Și președintele USR Dan Barna i-a cerut, duminică, ministrului de Interne, Carmen Dan, demisia din funcție pentru încercarea de "mușamalizare" a evenimentelor violente din 10 august prin prezentarea unui "pseudoraport".

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat, duminică, că, în urma violențelor de la mitingul din 10 august, au fost deschise 21 de dosare penale, dintre care trei cu autor necunoscut. Carmen Dan a anunțat că sunt cercetate 20 persoane, dintre care trei au fost arestate și două sunt sub control judiciar.

Carmen Dan a precizat că au fost deschise nu mai puțin de 21 de dosare penale până în acest moment.

"Au fost deschise 21 de dosare penale. Sunt cercetate 20 de persoane. Trei au fost arestate, iar două puse sub control judiciar. Poliția și Jandarmeria vă asigur că au lucrat în toate aceste zile pentru identificarea persoanelor violente, însă au avut la dispoziție doar două zile. Luni vom merge la Parchet cu alte informații și date obținute în aceste zile. Este vorba de aproximativ doi terabiți de filmări", a completat Dan.

Aceasta a mai anunțat că la nivelul ministerului a fost declanșată o verificare internă, în urma căreia au fost identificate 5 fapte de comitere a unor abuzuri împotriva unor persoane care nu au comis violențe. Carmen Dan a anunțat că toate datele obținute vor fi transmise Parchetului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.