Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Cîţu, invitat miercuri la audieri în Comisiile economică şi de buget din Senat, anunță senatorul PSD Daniel Zamfir

antena3.ro
daniel zamfir

Comisiile economică şi de buget din Senat îl invită la audieri, miercuri, pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pentru a explica diferenţa între "perspectiva negativă" a economiei româneşti oferită de unele instituţii şi "perspectivă pozitivă" a ministrului, anunţă senatorul PSD Daniel Zamfir.

"Comisia Europeană ne spune că deficitul va fi dublu decât ne spune Cîţu, BNR avertizează in legatură cu împrumuturile excesive şi iminenta prăbuşire a economiei, Agenţia de rating S&P ne spune că ne ducem iî jos, in timp ce ministrul nostru de Finanţe ne asigură că ne vom reveni cel mai repede din Europa după corona-criză! Ministrul Cîţu va fi invitat miercuri, în fata Comisiilor economică şi buget-finanţe ale Senatului pentru a da multe multe explicaţii!", a scris parlamentarul PSD sâmbătă, pe Facebook, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’ .

Daniel Zamfir, care este preşedintele Comisiei economice din Senat, a explicat pentru AGERPRES că senatorii îl cheamă pe ministrul Finanţelor pentru a explica situaţia reală în care se află România.

"Pe Cîţu l-am auzit că totul este minunat. Oare ceilalţi bat câmpii? Îl chemăm pentru a explica situaţia reală în care se află România (...). Îl chemăm să aflăm de ce sunt diferenţe între declaraţiile lui şi avertizările celor mai implicate instituţii - Comisia Europeană, Banca Naţională şi Standard & Poor's. Toate ne dau perspective negative şi Cîţu dă perspectivă pozitivă. O fi cum zice Cîţu, dar hai să o vedem şi noi", a declarat senatorul social-democrat.

Citește și: Lovitură de teatru în PSD: Frans Timmermans se va implica în campaniile electorale ale partidului .

Potrivit lui Zamfir, "Cîţu a plecat de la o creştere economică de 5,2% , a doua cea mai mare din UE, şi în numai şapte luni ne-a dus în prăpastie".

"A împrumutat 80 de miliarde şi a băgat în economie doar 3 miliarde! Unde-s banii, dle ministru? Ce interes aveţi să amanetaţi România? Cui aţi promis CEC-ul? Cui aţi promis Hidroelectrica?", a mai scris Daniel Zamfir pe Facebook.

Standard & Poor's (S&P) a confirmat vineri ratingul României la "BBB-/A-3" pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a menţinut perspectiva negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.