Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Ciucă a vorbit despre solidaritatea în interiorul UE, în contextul pandemiei, la reuniunea omologilor din UE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a participat, marţi, la reuniunea informală, desfăşurată în sistem videoconferinţă, a Consiliului Afaceri Externe al miniştrilor apărării din statele membre ale UE, informează MApN, potrivit Agerpres.

Videoconferinţa a fost prezidată de către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borell Fontelles, fiind invitaţi să participe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi subsecretarul general al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix.

Ministrul român a pledat pentru demonstrarea solidarităţii UE, menţionând că doar împreună poate fi asigurat un răspuns coerent la efectele generate de criza actuală. Astfel, Nicolae Ciucă a reiterat importanţa adoptării unor măsuri de combatere a dezinformării şi a evidenţiat necesitatea continuării abordărilor multilaterale pentru sporirea cooperării în rândul statelor membre, dar şi cu parteneri cheie, precum NATO şi ONU.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

Pe parcursul discuţiilor, au fost dezbătute lecţiile învăţate şi implicaţiile strategice pe care criza COVID-19 le are asupra securităţii şi apărării UE, dar şi posibilele căi de urmat pentru gestionarea cât mai eficientă a problemelor înregistrate atât la nivelul statelor membre, cât şi la nivel operaţional.

Statele membre au luat în considerare faptul că iniţiativa europeană privind cooperarea structurată permanentă (PESCO) poate reprezenta cadrul necesar pentru generarea de proiecte care să sporească pregătirea şi rezilienţa Uniunii. Abordarea privind cooperarea civil-militară în contextul unei pandemii sau a unei crize sanitare majore poate fi făcută în cadrul viitoarei revizuiri a PESCO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.