Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, explică modificările din OUG 114 pentru domeniul comunicațiilor - VIDEO

Alexandru Petrescu

Guvernul a adoptat, vineri, proiectul pentru modificarea OUG 114/2018. Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, a explicat modificările actului normativ în ceea ce privește suspendarea, până la 1 septembrie, a sancțiunilor pentru operatorii de telefonie mobilă.

”Modificarea principala la OUG 114/ 2018 in domeniul comunicatiilor se referă la suspendarea prevederilor ce sancționează operatorii de telefonie mobilă pentru lipsa autorizației în construcții a infrastructura de telecomunicații. Suspendarea va fi până pe data de 1 septembrie 2019.

Cred că OUG 114 a fost o bună ocazie de a aprofunda o serie de probleme pe care industria de telecom din România le întâmpină, probleme de natură structurală, de natură sistemică și am identificat multe subiecte pe care trebuie să le îndreptăm, subiecte ce se regăseau ca problematică în acest domeniu, poate de 10-12 ani, fapt pentru care concomitent cu această suspendare gândim împreună cu industria și un pachet simplificat de avize și autorizații pentru zona telecomunicațiilor și identificarea unui cadru normativ astfel încât operatorii de telefonie mobilă să poată obține mult mai ușor, mai facil, aceste autorizații, astfel încât să nu mai fie cazuri în care există rețele de infrastructură de telecomunicații fără avize sau fără autorizații.

Dialogul continuă cu industria și sunt convins că vom găsi un echilibru și o armonie și în ceea ce privește toate prevederile din OUG 114 și, în mare, tot ceea ce ține de legislația în domeniul telecomunicațiilor.”, a spus, după ședința de Guvern, Petrescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.