Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Comunicațiilor critică organizarea referendumului: 'Noi încă deviem de la subiectul european prin astfel de referendumuri despre nimic'

Alexandru Petrescu

Ministrul Comunicaților, Alexandru Petrescu, susține că președintele României Klaus Iohannis schimbă discursul public din campania electorală de la alegerile europarlamentare prin organizarea referendumului în domeniul justiției.

Citește și: Președintele PNȚCD îl atacă pe Dacian Cioloș: 'Este un produs al noii Securități'

„Referendum despre nimic! Vreau să vă reamintesc firul logic, elementar al unui referendum. Există o preocupare în societate, se cristalizează într-o întrebare, se ridică problema daca întrebarea poate fi subiectul unui referendum, se invită părțile sociale la consultări, se ia o hotărâre dacă este necesar un referendum iar ulterior, apare referendumul cu întrebarea centrală problematicii ce frământă o societate.

Nici până la acest moment nu știm pentru ce ne consultăm. Am văzut o societate civilă și o serie de ONG-uri care, în mare parte, sunt doar profiluri de Facebook care au ieșit total derutați de la aceste consultări unde s-a discutat nimic despre nimic. Acum, se invită partidele într-o tentativă de a legitima un referendum despre care nu știm la ce problema incearca sa raspunda.

În această maniera de actiune, se impietează enorm alegerile europarlamentare.

Nici după ultimii doi-trei ani, nu am înțeles cât de importantă este reprezentarea de la Bruxelles și că soarta noastră depinde de cei pe care îi trimitem la Bruxelles. Acolo se iau decizii, acolo se fac dosarele legislative, acolo se iau deciziile importante despre viitorul Europei si implicit al Romaniei. Iar acum, noi suntem la mijlocul Președinției Consiliului Uniunii Europene și noi încă deviem de la subiectul european prin astfel de referendumuri despre nimic”, a declarat ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.