Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe al Franței îl atacă pe Donald Trump: 'E într-o logică a 'raportului de forţe' şi 'de negare' a multiculturalismului'

trump, casa alba

Preşedintele american, Donald Trump, este într-o logică a "raportului de forţe" şi "de negare" a multiculturalismului în privinţa marilor mize internaţionale, a afirmat sâmbătă şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, într-un interviu acordat AFP.

"Astăzi, poziţia americană este o poziţie de putere, de raport de forţe, de rivalitate între puteri şi de negare a interesului multilateralismului", a declarat Jean-Yves Le Drian, scrie agerpres.ro.

"Este sigur că rolul şi sensul multilateralismului sunt în prezent puse sub semnul întrebării", a adăugat el în contextul în care Donald Trump a denunţat acordul privind schimbările climatice, l-a adus în discuţie pe cel asupra programului nuclear iranian şi a decis retragerea Statelor Unite din UNESCO.

"Avem o viziune foarte diferită de cea a administraţiei Trump despre modul de a asigura securitatea lumii", a continuat ministrul francez.

"Nu este însă un motiv pentru a nu discuta cu aliaţii noştri americani, din contră", a adăugat Jean-Yves Le Drian.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a afişat în numeroase rânduri relaţii privilegiate cu omologul său american, în speranţa mai ales de a păstra Statele Unite în Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

În cele din urmă, Donald Trump a decis să se retragă din acord şi a ameninţat vineri să pună capăt "în orice moment" celui privind programul nuclear iranian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.