Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe al Ungariei, Szijjarto Peter: UE va supraviețui dacă va lăsa statele membre să facă investiții din fonduri proprii

Peter Szijjarto facebook
 Peter Szijjarto

Ministrul de Externe al Ungariei, Szijjarto Peter, consideră că UE poate supraviețui din punct de vedere economic epidemiei de COVID-19 dacă va permite statelor membre să utilizeze bugetele proprii pentru investiții care vor crea și salva locuri de muncă, anunță MEDIAFAX.

Szijjarto Peter a declarat, marți, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă comună cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, că UE are o reglementare strictă referitoare la sprijinirea investițiilor din bugetele de stat iar aceasta trebuie ridicată.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

„Cred că UE poate supraviețui în termeni economici acestei situații grele dacă va îngădui statelor membre să utilizeze bugetele proprii pentru toate investițiile care vor crea job-uri și care vor salva job-uri. UE are o reglementare strictă referitoare la sprijinirea acestor investiții din bugetele de stat și aceasta trebuie ridicată pentru că epidemia periclitează viața oamenilor, dar și locurile de muncă”, a spus Szijjarto.

Acesta susține că locurile de muncă pot fi apărate doar prin investiții, iar pentru investiții este nevoie de sprijin. „Ne așteptăm ca UE să asigure limite mai largi pentru sprijinirea invesțiilor”, a conchis șeful diplomației ungare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.