Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe, detalii despre doi ROMANI RAPITI IN NIGERIA

mae

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat, vineri, că doi cetățeni români răpiți în Nigeria de către o "grupare infracțională", alta decât organizația Boko Haram, au fost eliberați, precizând, însă, că statul român nu a plătit nicio răscumpărare.

"Este vorba despre răpirea și sechestrarea de către o grupare infracțională a doi cetățeni români în Nigeria. La data de 20 ianuarie 2015 am fost informați de către Ambasada României la Abuja cu privire la răpirea a doi cetățeni români care se aflau la muncă în Nigeria", a afirmat Aurescu la sediul MAE.

Șeful diplomației române a precizat că situația a fost finalizată cu succes grație implicării Ministerului Afacerilor Externe, echipei consulare în principal. El a arătat că, după ce informația a fost verificată și s-a confirmat că este vorba despre cetățeni români, la nivelul MAE a fost creată o celulă de criză și, conform procedurilor, a fost informat președintele și prim-ministrul.

"De la momentul răpirii și activării celulei de criză, pe data de 20 ianuarie, și până la momentul eliberării cetățenilor români, care s-a produs pe 28 ianuarie, toți membrii celulei de criză au acționat 24 de ore din 24 și au urmărit în mod constant și activ eforturile care s-au făcut pentru eliberarea cetățenilor români", a afirmat Aurescu.

Totodată, ministrul Afacerilor Externe a declarat că pe parcursul desfășurării operațiunilor MAE a fost în contact cu Ambasada României la Abuja și cu Ambasada Nigeriei la București.

El a mai spus că, deși suspiciunea inițială era că românii ar fi fost răpiți de gruparea islamist-radicală Boko Haram, sechestrarea a fost făcută de către "o grupare criminală care avea ca obiectiv principal obținerea de răscumpărări pentru eliberare, situație în care s-au aflat anterior și alți cetățeni europeni aflați la muncă în Nigeria".

Ministrul Afacerilor Externe a subliniat că statul român nu a plătit nicio recompensă în acest caz.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.