Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de externe egiptean respinge zvonurile despre o posibilă întrerupere a acordurilor de pace cu Israelul

english.ahram.org.eg
gaza-egipt

Ministrul de externe egiptean, Sameh Shoukry a negat luni informaţiile despre o ruptură a acordurilor de pace între Israel şi Egipt în cazul unei operaţiuni militare israeliene de anvergură în oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza, relatează agenţia EFE.

Aceeaşi agenţie de presă a scris anterior, citând o sursă de securitate egipteană care a vorbit cu condiţia anonimatului, că Egiptul a informat Israelul că va suspenda Acordurile de la Camp David, care în anul 1979 au pus capăt îndelungatelor conflicte dintre cele două ţări, dacă statul evreu îi va forţa printr-o ofensivă militară pe palestinienii din Fâşia Gaza să treacă graniţa în Egipt, potrivit Agerpres.

"Egiptul va respecta acordurile convenite în urmă cu peste 40 de ani atât timp cât Israelul le respectă", a declarat ministrul de externe egiptean, Sameh Shoukry, la o conferinţă de presă la Ljubljana, în Slovenia, unde a avut convorbiri cu omoloaga sa slovenă, Tanja Fajon.

Însă el a condamnat strămutarea forţată a sute de mii de palestinieni în Fâşia Gaza şi a avertizat că intensificarea activităţilor militare israeliene în sudul enclavei palestiniene nu va face decât să agraveze situaţia. "Comunitatea internaţională trebuie să ia măsuri foarte clare împotriva responsabililor strămutării forţare a rezidenţilor" din Fâşia Gaza, a subliniat ministrul egiptean, a cărui ţară face mari eforturi să prevină împingerea peste graniţă pe teritoriul ei a refugiaţilor din Fâşia Gaza care fug din calea ofensivei israeliene contra mişcării Hamas.

Oraşul Rafah este ultimul refugiu al palestinienilor strămutaţi de război din restul Fâşiei Gaza. În zona acestui oraş situat la graniţa cu Egiptul se află în prezent aproximativ 1,4 milioane de palestinieni, mai mult de jumătate din populaţia enclavei palestiniene. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că a ordonat armatei să se pregătească pentru lansarea unui atac asupra localităţii Rafah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.