Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Externe participă la reuniunea NATO

04-lazar-comanescu-agerpres

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, participă marți și miercuri, 1-2 decembrie, la Bruxelles, la reuniunea miniștrilor de externe NATO. Reuniunea vine la scurt timp după conflictul dintre Turcia și Rusia izbucnit după ce turci au doborât un avion rusesc.

MAE anunță, printr-un comunicat de presă, că tot la Bruxelles se vor organiza și o reuniune şi un dineu de lucru în format Aliat, o reuniune dedicată Afganistanului în format Resolute Support Mission (RSM), precum şi reuniunea Comisiei NATO – Ucraina (NUC).

Discuţiile în format Aliat se vor concentra asupra situaţiei de securitate din vecinătăţile ‎estică şi sudică ale NATO, precum şi asupra perspectivelor de adaptare strategică a Alianţei la ameninţările şi factorii de risc în continuă evoluţie. Totodată, va fi abordată politica NATO a „uşilor deschise”, miniştrii de externe din statele membre urmând să decidă cu privire la aderarea Muntenegrului la Alianţa Nord-Atlantică.

Reuniunea Comisiei NATO – Ucraina va aborda ultimele evoluţii de securitate din Ucraina, precum şi modalităţile prin care Aliaţii pot sprijini în continuare partea ucraineană.

Reuniunea dedicată Afganistanului  urmează să ia decizii referitoare la continuarea misiunii Resolute Support şi va dezbate modul de abordare al NATO în relaţia cu partea afgană, în viitor.

În marja ministerialei NATO, şeful diplomaţiei române va avea întâlniri bilaterale cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi cu omologi din state membre NATO şi din ţări partenere ale Alianţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.