Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne anunț CRUCIAL: se implementează sistemul de alertare telefonică/VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Carmen Daniela Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat că s-a intrat în linie dreaptă cu pornirea și implementarea sistemului de alertă telefonică pentru fenomene de tip nowcasting.

”Proiectul de Ordonanță este rezultatul consultărilor dintre toți factorii implicați. Mă refer la STS, ISU și ANCOM. Aceste sistem presupune multiple avantaje, cum ar fi transmiterea și repetarea ciclică a unor semnale prin surse autorizate, prin intermediul operatorilor de teleonie mobilă. Acest semnal este îndreptat către toți utilizatorii aflați în arealul amenințat.

Este important pentru că până acum nu am avut un sistem de alertare și este evident că este necesar, pentru că din ce spun meteorologii, în perioada următoare ne vom confrunta tot mai des cu fenomene de tip nowcasting.

Sistemul va fi implementat cu ajutorul STS și va fi operaționalizat de structurile operaționale cu funcționare 24/24. Domnul Raed Arafat, în calitatea de conducător al ISR, este desemnat să fie responsabil atât cu coordonarea, implementarea, cât și cu deuralarea procedurii de achiziție, cu livrarea și cu punerea în funcțiune a sistemului de alertare”, a spus Carmen Dan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.