Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne anunță amenzile date greviștilor de la metrou: vor urma și repercusiuni legale

Inquam Photos/ Octav Ganea
Lucian Bode

Au fost aplicate 109 amenzi în valoare de 145.000 de lei protestatarilor care au blocat, vineri, metroul, a declarat, luni, ministrul de Interne, Lucian Bode.

Citește și: SONDAJ CURS - PSD domină scena în București, AUR este în creștere. Coaliția n-ar obține majoritatea

Lucian Bode a spus că în gestionarea crizei de la metrou a fost în permanentă legătură cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, cu primul ministru Florin Cîțu și cu vicepremierul Dan Barna.

„În primul rând, la prima oră a dimineții am interzis accesul cetățenilor în stațiile de metrou. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu eram prezenți cu efectivele MAI și bucureștenii, obișnuiți să acceseze metroul în fiecare dimineață, intrau în stațiile unde era deja acel protest în desfășurare. Am suplimentat efectivele MAI pentru fluidizarea traficului la suprafață și pentru a-i determina pe oameni să respecte regulile de protecție în stațiile STB. Vreau să spun că am avut o discuție în primele ore ale dimineții cu domnul primar general Nicușor Dan și așa cum ați putut observa, STB a suplimentat număru de autobuze cu aproximativ 15%. De asemenea, am crescut numărul de intersecții în care circulația era dirijată de polițiști de la 49 la 74”, a spus Lucian Bode, într-o conferință la PNL.

Pentru a face față crizei de la metrou, de vineri, Bode a mai spus că au fost suplimentate efectivele de jandarmi, atât de la suprafață cât și din interiorul stațiilor de metrou.

„Am avut gradual de dimineață până la ora 22.00 (vineri – n.r.) când circulația a fost reluată aproximativ 870 de efective. Am legitimat 270 de persoane și am aplicat 109 sancțiuni în valoare de 145.000 de lei”, a mai spus Bode.

Potrivit ministrului de Interne, intervenția în forță s-ar fi putut dispune de către prefect sau de către înlocuitorul acestuia, însă Bode spune că e mulțumit că situația a revenit la normal prin negocieri.

Întrebat dacă sunt suficiente amenzile date pentru cei care au blocat o zi întreagă metroul, ministrul de Interne a spus: „Justiția trebuie să se pronunțe. Sunt convins că toți cei care se fac vinovați de încălcarea legii suplimentar față de ceea ce noi am aplicat la fața locului, acele sancțiuni, 109 la număr, legitimând 270 de protestatari, vor merge înainte. (...) Orice nemulțumire ai avea ca sindicalist nu ai voie să pui în pericol viața oamenilor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.