Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Interne declară război traficului de droguri: 'Se impune combaterea cu toate forțele'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Catalin Predoiu

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a reiterat luni solicitarea către toate structurile de poliție și parchet să abordeze frontal fenomenul traficului de droguri și crimei organizate. Reacția ministrului de Interne vine după ce un tânăr de 19 ani, sub influența drogurilor, a provocat un accident în 2 Mai soldat cu doi morți.

„Reiterez solicitarea pe care am reiterat-o repetat către toate structurile de poliție și parchet să abordeze frontal fenomenul traficului de droguri și crimei organizate. Se impune combaterea cu toate forțele a traficului de droguri, de persoane și a crimei organizate. Sancționarea consumatorilor și posesorilor e o dimensiune importantă, dar esențială este identificarea, inculparea și condamnarea marilor dealeri, indiferent de complicități care s-ar putea identifica în jurul traficului de droguri Sunt în curs planuri operative de abordare a acestor flageluri.

Dincolo de măsurile dispuse deja, voi continua o acțiune de concertare cu toate instituțiile, dar trebuie să fim conștienți că după zeci de ani în care flagelul drogurilor a fost abordată marginal, această luptă va fi de durată, va cere sacrificii. Asigur întreaga opinie publică că voi arunca în această luptă toate forțele cu atribuții legale.

Legea prevede obligativitatea controlului cu drug test în urma unui accident. Toate aspectele tehnice vor fi lămurite în ancheta Corpului de control.

Nu doresc să dau niciun fel de indicație sau instrucțiuni Corpului de control. Vinovații vor fi stabiliți în funcție de prevederile legale și constatările din teren. Am conștiința că din prima clipă când am pășit în acest minister am stabilit această prioritate de luptă cu traficul de droguri, de persoane și crima organizată. Corpul de control verifică dacă lucrurile s-au desfășurat profesional și în concordanță cu legea”, a spus Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.