Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a tăiat din posturi, în urma reorganizării

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat că în urma procesului de reorganizare avut în vedere la nivelul MDLPA din 920 de posturi vor rămâne 855, dintre care 20 vor fi destinate pentru Direcţia nou înfiinţată pentru implementarea PNRR, anunță Agerpres.

"Am venit cu această propunere la sfârşitul lunii mai, care este în dezbatere publică, şi din structura de 920 de posturi pe care le avem astăzi în Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei ar rămâne 855 de posturi, iar din acestea 20 de posturi se duc spre Direcţia nou înfiinţată pentru implementarea PNRR-ului, pentru că vom avea fonduri în care Ministerul Dezvoltării va fi implicat în mod direct şi acolo ne trebuie o structură de specialitate. Deci, acolo, evident vom merge şi pe cunoştinţe şi pe experienţă şi, în principal, spre realocarea din alte Direcţii, pentru că dorim să absorbim cât mai repede aceşti bani. Aici nu prea avem timp de experienţe noi, dacă vreţi", a declarat Cseke Attila, luni, la Digi 24.

Ministrul a precizat că, totodată, din cele 66 de posturi vacante din minister "jumătate vor fi transformate în posturi de debutant".

"Eu cred că provocarea unui ministru, astăzi, trebuie să fie şi aceea de a aduce oameni tineri în administraţia publică centrală. Acest lucru, astăzi, nu se poate face dacă ai posturi de consilieri superiori sau consilieri cu grad ridicat, pentru că un tânăr care a absolvit facultatea sau are 1, 2, 3 de ani de experienţă undeva, în mediul privat sau mediul public, pur şi simplu nu poate să acceadă la o funcţie de execuţie într-un minister. Evident, că nu vorbim despre funcţii de conducere, pentru că îţi trebuie o anumită experienţă şi anumite cunoştinţe (...). Oamenii pe care o să-i aducem, evident, prin concurs transparent, în minister, vor fi pe posturi de debutanţi, unde nu-ţi trebuie o experienţă desăvârşită şi care pot învăţa şi de-a lungul timpului, pot creşte în profesia lor şi pe care poţi să-i câştigi pentru administraţia publică centrală. Evident, pot să aducă şi o altă mentalitate, pentru că şi asta ne dorim", a declarat Cseke Attila.

El a precizat că, de exemplu, pe zona de Lucrări Publice ministerul trebuie să-şi rezolve partea de specialitate, având în vedere că "sunt puţini specialişti pe partea de lucrări publice şi de reglementări în construcţii".

"Este partea mai puţin vizibilă a ministerului Dezvoltării, dar foarte importantă pentru funcţionarea construcţiilor sau pentru realizarea obiectivelor de investiţii în toată ţara", a adăugat Cseke Attila.

De asemenea, el a menţionat că în cadrul procesului de reorganizare "vor dispărea 7-8 funcţii de conducere dintr-un total actual de 103".

"Facem reorganizare în câteva structuri, unde o să dispară şi funcţii de conducere, în care o să mai schimbăm anumite structuri cu altele, le mai punem în altă parte, mai desfiinţăm nişte posturi de conducere, de subsecretari de stat, mai aducem şi tineri, exact pentru a împrospăta această chestiune. Este o chestiune pe termen mediu şi lung", a declarat Cseke Attila.

Ministrul a explicat că, în ceea ce priveşte instituţiile din subordine, reorganizarea şi eficientizarea acestora a început încă din luna februarie.

"Încă din februarie am pus în dezbatere proiectul de reorganizare a ISC-ului la nivel regional, pentru că şi acolo am constatat o lipsă de eficienţă, avem inspectorate regionale de construcţii în care nu avem niciun inspector (...) Acum două săptămâni s-a finalizat proiectul de lege şi a fost trecut în şedinţă de Guvern şi este în Parlament", a mai declarat Cseke Attila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.