Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Dragoş Tudorache la Consiliul JAI

Inquam Dragos Tudorache MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a participat vineri la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, de la Bruxelles, context în care a exprimat susţinerea faţă de iniţiativa creării unui Sistem European de Informaţii şi de Autorizare a Călătoriei, subliniind aprecierea pentru demersul întreprins de preşedinţia slovacă la nivelul Consiliului, Comisiei şi al agenţiilor UE relevante în scopul impulsionării realizării unui management al informaţiilor rapid, eficient şi calitativ.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres de MAI, pe agenda Consiliului JAI s-au aflat propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de Instituire a unui Sistem European de Informaţii şi de Autorizare privind Călătoriile (ETIAS), Directiva UE privind Registrul Naţional cu Numele Pasagerilor (PNR), consolidarea schimbului de informaţii pentru combaterea terorismului şi a infracţiunilor transfrontaliere, cu accent pe infracţionalitatea cibernetică. "Ministrul Afacerilor Interne a exprimat susţinerea faţă de iniţiativa creării unui Sistem European de Informaţii şi de Autorizare a Călătoriei şi a subliniat aprecierea pentru demersul întreprins de preşedinţia slovacă la nivelul Consiliului, Comisiei şi al agenţiilor UE relevante în scopul impulsionării realizării unui management al informaţiilor rapid, eficient şi calitativ. De asemenea, a reiterat importanţa intensificării eforturilor serviciilor de securitate şi informaţii pentru prevenirea şi combaterea terorismului", precizează sursa citată.

Totodată, în cadrul discuţiilor cu ceilalţi miniştri, oficialul român a insistat asupra necesităţii implementării în cel mai scurt timp a Directivei UE - PNR şi a exprimat disponibilitatea de a împărtăşi din experienţa României, respectiv de a oferi sprijin tehnic în ceea ce priveşte înfiinţarea şi operaţionalizarea Unităţii de Informaţii despre Pasageri. Conform sursei citate, în marja reuniunii JAI, ministrul Dragoş Tudorache a avut o serie de întâlniri cu omologi din statele membre, precum şi cu oficiali ai Comisiei Europene, ocazie cu care au fost abordate teme de actualitate de pe agenda europeană.

În ziua precedentă Consiliului, miniştrii de interne au participat la întâlniri de lucru, având ca subiecte de discuţie "Nevoia de informaţii în combaterea terorismului" şi, respectiv, "Conceptul de solidaritate efectivă - un pas înainte în revizuirea Dublin".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.