Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educaţiei, despre proiectul ELI de la Măgurele: O realizare fantastică

Agerpres
mircea dumitru

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat marţi că proiectul "Infrastructura Luminii Extreme - Fizica Nucleară" (ELI-NP) de la Măgurele constituie o realizare fantastică. 

"Este o realizare absolut fantastică, după orice standard internaţional, ceea ce există deja aici şi ceea ce va fi în viitorul apropiat este unul dintre cele mai importante centre de cercetare ştiinţifică din lume, care va avea rezultate ştiinţifice fascinante, probabil la care nici nu ne aşteptăm astăzi şi îi felicit pe toţi cei care au avut viziunea acestui proiect şi curajul şi hotărârea să îl ducă până la capăt", a spus Dumitru, care a vizitat centrul de la Măgurele împreună cu comisarul european pentru Cercetare, Ştiinţă şi Inovare, Carlos Moedas, transmite agerpres.ro.

Kovesi chiar a avut o COLECȚIE de CUCUVELE. Iată DOVADA


Potrivit lui Adrian Curaj, Înalt Reprezentant al prim-ministrului pentru dezvoltarea ecosistemului bazat pe ştiinţă, inovare şi antreprenoriat asociat infrastructurii paneuropene ELI-NP, proiectul are unicitate prin infrastructura oferită. 

"Nicăieri în altă parte în lume nu există combinaţia aceasta şi tipul de experimente care se pot realiza aici. Cum zic eu şi spun hotărât, va fi un premiu Nobel cel puţin obţinut făcând experimente aici. (...) Cred că acest proiect este important ca mesaj - creierele, cei care sunt performanţi, trebuie să circule. Sunt convins că subiectul, prin unicitate şi atractivitate ştiinţifică, tehnologică va atrage foarte mulţi", a spus Curaj.

Președintele CNATDCU a DEMISIONAT


În opinia sa, cercetarea în România a suferit pe termen lung de lipsă de predictibilitate şi atenţie, dar anul acesta s-a reuşit revenirea pe "un traseu bun", cu o creştere semnificativă de buget, ceea ce anunţă de fapt interes în ştiinţă şi inovare. 

"Este o întrebare celebră: 'ce a fost mai întâi - oul sau găina?'. Noi ştim răspunsul la această întrebare. Avem găina, trebuie să creăm condiţiile ca această găină să-şi facă ouăle de aur, adică avem acest proiect, ce înseamnă cercetare pură, dacă nu dezvoltăm în jurul lui, astfel încât să transformăm cercetarea pură în aplicaţii pentru viaţa de zi cu zi, nu am făcut nimic", a spus, la rândul său, preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.