Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației, după tragedia din Odorheiu Secuiesc: 'Responsabilitatea pentru punerea în siguranță este partajată'

Foto ISU
perete internat liceu Odorheiul Secuiesc 1

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat marţi, la Odorheiu Secuiesc, la o zi după prăbuşirea internatului Liceului „Tamasi Aron”, incident soldat cu un elev mort și încă trei elevi răniți, că „responsabilitatea pentru punerea în siguranță este partajată” între proprietarul clădirii și autoritățile locale.

„Cred că evenimentele le cunoaștem cu toții. Este în desfășurare o anchetă care este preluată de Poliție, Parchet, așteptăm rezultatele acestei anchete. Vom demara și noi o anchetă a Corpului de Control a ministrului Educației pentru a stabili dacă există prevederi ale legislației care nu au fost îndeplinite, este o procedură normală în astfel de cazuri. Este important să dăm mesajul că oricine ar fi vinovat va suporta consecințele”, a declarat Ligia Deca.

„Clădirile aparțin Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia. Ele sunt închiriate de către autoritatea publică locală pentru a se desfășura activități educaționale și pentru scop de internat, așa cum este clădirea care, din păcate, a căzut. Asta înseamnă că responsabilitatea pentru punerea în siguranță este partajată între proprietar și cei care o administrează”, a precizat ministrul.

Ligia Deca a adăugat că „riscul seismic nu a fost expertizat” în cazul clădirii care s-a prăbușit. „Noi avem evidența tuturor clădirilor cu scop școlar. Clădirea nu a fost expertizată ca având risc seismic”.

Ministrul Educaţiei a ajuns în cursul marţi la Odorheiu Secuiesc, la o zi după tragedie și a discutat cu oficialii locali și  Incidentul de la Odorheiu Secuiesc s-a soldat cu moartea unui elev de 17 ani din localitatea Lupeni şi cu rănirea a trei adolescente, dintre care una se află în stare gravă la spitalul din Târgu Mureş.

Citește și: Primele declarații ale patronului firmei care efectua săpături la internatul din Odorheiu Secuiesc

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Harghita a demarat cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă în cazul peretelui care s-a prăbușit peste copiii din internatul care adăpostea 100 de elevi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.