Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației, întrebat dacă elevii vor merge la munte în vacanța de Paști și se vor infecta: 'Poate fi o variantă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu

Sărbătorile pascale îi prind pe elevi în vacanța anunțată de autorități. Nu este exclus ca familiile să decidă să petreacă Paștile la munte sau la mare, așa cum se întâmplă an de an. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, recunoaște că în acest fel elevii pot contacta virusul Sars-Cov-2, dacă aleg să plece într-o călătorie.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

„Poate fi o variantă (n.r.: a fost întrebat dacă în vacanță oamenii o să mergă la munte, deci măsurile de distanțare să nu fie respectate). Școala online e o variantă: am luat asta în calcul. Dar având în vedere dificultățile pe care le au unii elevi am decis să le oferim vacanță.

Perioada de 2 aprilie - 4 mai este varianta pe care a solicitat-o Ministerul Sănătății. Sunt considerente bazate pe criterii epidemiologice. Ieri era o situație îngrijorătoare în școli. Numărul a fost mai mare, dar azi nu a fost confirmat un număr de cazuri în creștere în școli. Eu insist la rândul meu că școlile trebuie închise ultimele.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Mâine prezentăm la ora 10:00 propunerea: se păstrează propunerea de vacanță între 2 aprilie și 4 mai. Se prelungește cu două săptămâni, însă diferența este următoarea: dacă renunțăm la o săptămână din semestrul doi am avea o perturbare inexistentă.

Și așa am avut pierderi școlare. Sunt pierderi și sechele pentru elevi: întâi elevii, apoi noi”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.