Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Energiei, venituri de 800.000 lei pentru un site FANTOMĂ

Victor Grigorescu

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a anunţat că a încasat o sumă de 792.000 de lei din cedarea folosinţei unui site dedicat analizei politicilor comerciale ale Uniunii Europene, însă acesta nu este activ în acest moment şi nu mai poate fi accesat. Tranzacţia a fost realizată în perioada aprilie 2014- martie 2015, prin Turks & Caicos, un paradis fiscal, şi este verificată şi de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), informează ziarul Adevărul.

Referitor la verificarea declaraţiilor mele de avere din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), consider că aceasta este cât se poate de normală. Înţeleg că ea a fost declanşată la cererea unei persoane particulare, lucru posibil şi firesc conform legilor în vigoare. Orice declaraţie de avere, mai ales a demnitarilor statului român, poate fi contestată sau verificată la solicitarea oricui doreşte să depună o astfel de cerere“, a afirmat Grigorescu, într-un comunicat transmis presei joi, de Ministerul Energiei.

Udrea amenință cu dezvăluiri de 'breaking news': Povestea întâlnirii cu fostul adjunct al lui Coldea



Platforma, pe care ministrul o caracterizează ca fiind un start-up dedicat analizei pe surse libere a politicilor comerciale comune ale Uniunii Europene, se afla pe site-ul monitoreu.com, însă nu este accesibilă în acest moment.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, în septembrie, că va verifica declaraţiile de avere ale lui Victor Vlad Grigorescu, ministrul Energiei. Ministrul susţine că investigaţia ANI este „cât se poate de normală“ şi arată că se pune la dispoziţia ANI „fără nici un fel de rezerve“.

Pe 14 iunie 2016, Victor Grigorescu a completat o nouă declaraţie de avere, această fiind obligatorie pentru anul fiscal 2015. În declaraţia din iunie a menţionat că a cedat folosinţă unui bun mobil către un offshore (n.red. aici acoperă numele offshore-ului, lăsând să se vadă doar că e din insulele britanice), în perioada 15 ianuarie- 15 aprilie 2015, pentru suma de 237.500 lei. Poate fi acelaşi offshore sau altul. Nici de această dată nu a trecut în declaraţia de avere ce bun mobil deţine şi a făcut obiectul unei tranzacţii mari. Practic, acel bun mobil i-a adus venituri de aproape 80.000 de lei pe luna, în perioada 15 ianuarie- 15 aprilie 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.