Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avram Iancu şi-a dedicat viaţa pentru a apăra valorile noastre şi a lupta pentru dreptate, transmite ministrul Familiei Natalia Intotero

Facebook
natalia intotero

Ministrul Familie Natalia Intotero, prezentă duminică la Serbările Naţionale de la Ţebea, organizate cu prilejul împlinirii a 151 de ani de la moartea lui Avram Iancu, a afirmat că acesta „şi-a dedicat viaţa pentru a apăra valorile noastre şi a lupta pentru dreptate”, potrivit news.ro.

„Astăzi, onorăm memoria acestui mare lider, Avram Iancu, care şi-a dedicat viaţa pentru a apăra valorile noastre şi a lupta pentru dreptate. «Unicul dor al vieţii mele e să-mi văd Naţiunea mea fericită, pentru care după puteri am şi lucrat până acuma, durere fără mult succes, ba tocmai acuma cu întristare văd, că speranţele mele şi jertfa adusă se prefac în nimica. Nu ştiu câte zile mai pot avea; un fel de presimţire îmi pare că mi-ar spune, că viitorul este nesigur. Voiesc dar şi hotărât dispun, că după moartea mea, toată averea mea mişcătoare şi nemişcătoare să treacă în folosul naţiunii, pentru ajutor la înfiinţarea unei academii de drepturi; tare crezând, că luptătorii cu arma legii vor putea scoate drepturile naţiunii mele.» (AVRAM IANCU, 20 decembrie 1850)”, a scris Natalia Intotero, duminică pe Facebook.
Ministrul Intotero a adăugat „să nu uităm niciodată învăţămintele sale despre perseverenţă şi solidaritate”.
Politicieni de la putere şi din opoziţie au fost prezenţi duminică, la Serbările Naţionale de la Ţebea, organizate cu prilejul împlinirii a 151 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Manifestările au debutat cu oficierea unui serviciu religios şi au continuat cu evocarea istorică a evenimentului. La Ţebea au fost prezenţi politicieni de la putere, printre care preşedintele PNL şi al Senatului Nicolae Ciucă, secretarul general al PNL Lucian Bode, ministrul Economiei Ştefan-Radu Oprea şi ministrul Familiei Natalia Intotero. Liderul liberalilor Nicolae Ciucă a reamintit despre proiectul iniţiat în Parlament pentru declararea Anului „Avram Iancu”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.