Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanțelor, declarații de ULTIMĂ ORĂ după ședința de la BNR. Ce se va întâmpla cu indicele ROBOR

economica
Ionut Misa

Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, a declarat, marți, că specialiștii din BNR vor decide și vor găsi soluția pentru a „tempera” creșterea indicelui ROBOR.

„(...) Fiecare dintre noi are rolul lui. Atâta timp cât Ministerul Finanțelor adoptă politici fiscale coerente și BNR politici monetare coerente, vom reuși să realizăm un element de stabilitate și acesta a fost și obiectul întâlnirii: să vedem ce situație este în piață, care sunt soluțiile legate de lichiditate și de o împletire mai bună a politicilor fiscale cu politica momentară pe care o realizează BNR, astfel încât să preîntâmpinăm diverse situații, care pot fi interpretate de către piață altfel. Specialiștii din BNR vor decide și vor găsi soluția pentru a tempera această creștere a ROBOR, pentru că îngrijorarea a fost legată de ROBOR”, a spus Mișa, după ședința de la BNR.

Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a atins nivelul de 1,8%, cel mai mare din noiembrie 2014 până în prezent, potrivit datelor publicate marţi de Banca Naţională a României (BNR)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.