DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministrul Finanţelor, după datele INS: 'Ne îndreptăm în direcţia bună, însă România are în continuare nevoie de prudenţă şi echilibru'

Guvernul Romaniei
Alexandru Nazare

România a înregistrat pe primul trimestru o revenire aproape integrală din contracţia economică generată de criza sanitară, afirmă ministrul Finanţelor Alexandru Nazare după ce după ce INS a anunţat marţi o creştere economică de 2,8% în primul trimestru al anului, faţă de trimestrul IV din 2020. Ministrul precizează că datele INS confirmă încă o dată faptul că ne îndreptăm în direcţia bună, însă reiterează faptul că România are în continuare nevoie de prudenţă şi echilibru, iar ordonatorii trebuie să fie vigilenţi în zona de cheltuieli, care trebuie ţinute sub control. El solicită ANAF să continue şi să intensifice eforturile în zona colectării, potrivit news.ro.

”România a înregistrat pe primul trimestru o revenire aproape integrală din contracţia economică generată de criza sanitară, potrivit datelor semnal publicate astăzi de INS”, a scris pe Facebook ministrul Finanţelor.

Ministrul precizează că primul trimestru al acestui an, faţă de perioada similară a anului 2020, consemnează o reducere marginală de numai 0,2%, iar prin comparaţie, zona euro şi UE au înregistrat încă un decalaj anual în primul trimestru de -1,8%, respectiv -1,7%.

”În acelaşi timp, datele indică o creştere secvenţială trimestrială a economiei României de 2,8% în trimestrul 1, după performanţa de 4,6% înregistrată în trimestrul 4 şi 5,5% în trimestrul 3 al anului trecut, în timp ce atât în zona euro, cât şi UE au consemnat contracţii de 0,6 şi respectiv 0,4% în primul trimestru al acestui an”, precizează Nazare.

El subliniază că avansul trimestrial în România este mult mai ridicat decât cel înregistrat în alte statele membre şi că la acestă performanţă au contribuit redresarea industriei, investiţiile publice precum şi dinamica pozitivă a construcţiilor şi a comerţului din acest trimestru.

”Datele INS confirmă încă o dată faptul că ne îndreptăm în direcţia bună, însă reiterez faptul ca România are în continuare nevoie de prudenţă şi echilibru. Ordonatorii trebuie să fie vigilenţi în zona de cheltuieli, care trebuie ţinute sub control. Solicit ANAF să continue şi să intensifice eforturile în zona colectării. Încă persistă incertitudini legate de evoluţia pandemiei, iar programele de susţinere a economiei trebuie continuate”, conchide Alexandru Nazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.