Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Finanțelor încă mai este șocat de ceea ce descoperă în România: Este de domeniul nefirescului/ Video

Guvernul Romaniei
Marcel Bolos

Prioritatea numărul unu după aprobarea pachetului de măsuri fiscale va fi legată de digitalizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi a Autorităţii Vamale Române, pentru că este de domeniul nefirescului să nu avem niciun scanner funcţional şi să facem încă inspecţie fizică la mărfurile care tranzitează teritoriul României, în timp ce alte state scanează cu ajutorul tehnicilor de inteligenţă artificială, a declarat, miercuri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, informează Agerpres.

"Pot să vă asigur că, după ce va fi aprobat pachetul de legi, prioritatea mea numărul unu va fi legată de digitalizarea ANAF şi digitalizarea Autorităţii Vamale Române, pentru că este de domeniul nefirescului să fim astăzi fără niciun scanner funcţional şi să facem încă inspecţie fizică la mărfurile care tranzitează teritoriul României, în timp ce alte state scanează aceste mărfuri, le prelucrează cu ajutorul tehnicilor de inteligenţă artificială şi au şi rezultatele corespunzătoare în combaterea fenomenului de evaziune fiscală", a precizat Boloş.

Investiții de 100 de milioane de euro

Întrebat cât de mare ar trebui să fie investiţia într-un astfel de echipament, şeful de la Finanţe a răspuns: "Discutăm de o investiţie de peste 100 de milioane de euro şi proiectul este în curs de implementare".

"Nu pot să răspund pentru ce a fost înainte. Eu mă străduiesc ca aceste obiective de importanţă strategică naţională să fie duse la bun sfârşit. Măcar să le urnim din loc. Când am fost ministrul Digitalizării, la fel s-a întâmplat şi cu cloud-ul guvernamental. A trebuit să ne mobilizăm încât să-l punem pe roate, să înceapă implementarea şi cam în aceeaşi situaţie ne găsim şi la Ministerul Finanţelor. Este un obiectiv important pentru mandatul meu", a punctat acesta.

Boloş nu a dat detalii tehnice cu privire la acest proiect şi nici nu a spus când va fi finalizat, menţionând că "trebuie să avem o analiză punctuală pe subiect într-o perioadă scurtă de timp".

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a oferit miercuri seara explicaţii pe proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare, pentru care Executivul urmează să îşi asume răspunderea, şi care a fost analizat în primă lectură în cadrul şedinţei de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.