Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, a semnat un proiect de 243,4 milioane de euro pentru infrastructura apă - canal în Suceava

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, au semnat luni, un contract de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Suceava în perioada 2014-2020, potrivit unui comunicat remis luni, MEDIAFAX.

Citește și: Se planuieste bugetul! Guvernul Orban critica dur o alta taxa!

Proiectul, cu o valoare de de aproximativ 243,4 mil. euro (105,7 milioane pentru apă potabilă și 128,7 milioane - canalizare) va face posibilă conectarea la sistemul de apă și canalizare a peste 200.000 locuitori, fiind implementat în 14 Unități Administrativ Teritoriale (UAT) din județul Suceava.

Pe segmentul de colectare și tratare a apelor uzate se vor asigura: 7 stații de epurare, din care 4 noi. Altele 3 vor fi reabilitate; 321 km rețele noi de canalizare; 4,6 km rețele de canalizare; 107 noi stații de pompare ape uzate; 40,3 km conducte de refulare.

De asemenea, în cadrul proiectului vor fi achiziționate și echipamente de operare.

Citește și: Noi norme ale UE se vor aplica in Romania! Ce categorie de romani va beneficia de plati mai ieftine?

Prin finanțarea și implementarea unor astfel de proiecte, România asigură conformarea cu prevederile Directivei 98/83/CE în ceea ce privește calitatea apei prin extinderea/reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă în localitățile din județ, precum și conformarea cu prevederile Directivei 91/271/CEE prin îmbunătățirea colectării și epurării apelor uzate din aglomerările mai mari de 2.000 locuitori echivalenți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.