Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Gabriel Petrea încurajează dialogul între membrii executivului și toți partenerii sociali

gabriel petrea

Astăzi, 20 februarie a.c., Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea a avut întrevederi cu reprezentanții Federației Sindicatelor Libere ale Salariaților Civili din Unitățile Ministerului Apărării Naționale, Federației Sindicatelor Libere din Chimie și Petrochimie și a celor de la Federația Sindicală a Siderurgiștilor METAROM, ca urmare a solicitării acestora.

”Consider după toate întâlnirile cu federațiile reprezentative ca principală problemă a dialogului social în acest moment o reprezintă chiar Legea nr. 62/2011. Așa cum am mai afirmat, modificarea cadrului legislativ este prevăzută în Programul de Guvernare 2016-2020. Ne-am asumat dezvoltarea unei culturi a dialogului social, o mai bună informare și consultare a partenerilor, o standardizare a activității Comisiilor de Dialog Social. Toate aceste lucruri se vor întâmpla. Ne dorim ca atât patronatul cât și sindicatul să conștientizeze că doar prin dialog putem vorbi despre progres social. Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social își reafirmă deschiderea și transmite tuturor partenerilor propunerea pentru o relațiue bazată pe colaborare și parteneriat” - Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social.

La rândul lor reprezentanții federațiilor sindicale participante la întrevedere au declarat și suținut că doresc ca dialogul să continue în vederea armonizării legislației existente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.