Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german al Apărării, despre ajutorul dat Ucrainei: Am atins limita, am renunțat la o cantitate incredibilă din rezerva Bundeswehr

christine lambrecht

Germania a predat Kievului "o cantitate incredibilă" de arme din rezerva Bundeswehr-ului, dar limita a fost atinsă, a declarat joi ministrul Apărării, Christine Lambrecht, într-un discurs în Bundestag-ul german.

"Am renunțat la o cantitate incredibilă din rezerva Bundeswehr, dar voi spune foarte clar în acest moment - am atins limita", a declarat ministrul, adăugând că ea personal intenționează să "urmărească foarte atent pentru a putea realiza apărarea țării și a alianței și în viitor".

Ea a adăugat că "există și alte modalități de a sprijini Ucraina", inclusiv prin așa-numitul "schimb circular", prin care Germania oferă țărilor UE arme de ultimă generație în schimbul celor vechi care sunt trimise în Ucraina.

Ministrul a ținut să precizeze că Germania va continua să sprijine Ucraina, potrivit stern.de. De asemenea, aceasta dat explicații despre campania de reaprovizionare a armatei germane.

Anterior, cancelarul german Olaf Scholz a promis Kievului că va furniza armament de ultimă generație în viitorul apropiat - este vorba despre livrările sistemului de apărare aeriană Iris-T cu sistem radar și drone de recunoaștere anunțate de mult timp de guvernul german. Aceste livrări sunt efectuate direct de la complexul militar-industrial german. Ministerul german al Apărării a declarat deja în repetate rânduri că Bundeswehr nu mai este în măsură să furnizeze arme Ucrainei din cauza faptului că rezervele sale au fost epuizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.