Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german de interne: Argumente pentru interzicerea dispozitivelor electronice în avioane

Focus
politie germania

Ministrul german de interne Thomas de Maiziere a declarat joi că există câteva argumente în favoarea interzicerii dispozitivelor electronice mari în cabinele avioanelor, transmite Reuters. Oficiali europeni şi americani se vor întâlni săptămâna viitoare la Washington pentru noi discuţii legate de temerile că în aceste dispozitive ar putea fi ascunse bombe. 'Există câteva argumente în favoarea (interdicţiei). Este o schimbare semnificativă, dar trebuie să spun că, în caz de dubiu, securitatea primează în faţa confortului', a declarat ministrul german, menţionând că a discutat despre riscurile de securitate cu industria aviatică.

'Sper că vom avea o soluţie comună, şi nu una unilaterală a Statelor Unite', a adăugat Thomas de Maiziere, la sosirea la reuniunea omologilor săi din Uniunea Europeană. Statele Unite au anunţat în luna martie o interdicţie privind prezenţa dispozitivelor electronice mai mari decât un telefon mobil în bagajele de mână la zborurile directe dinspre zece aeroporturi din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Kuweit, Arabia Saudită, Qatar şi Maroc. Ulterior, Washingtonul şi-a anunţat intenţia de a extinde aceste măsuri la aeroporturile europene, conform Agerpres.

Conform asociaţiei aeroporturilor ACI Europe, săptămânal sunt operate 3.684 de zboruri între aeroporturi din Europa şi Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.