Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul german Svenja Schulze a apreciat activitatea centrului Blue Dot UNICEF din PTF Sighet

theguardian.com
hrană UNICEF

Ministrul pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare din Germania, Svenja Schulze, a apreciat activitatea centrului Blue Dot iniţiat de UNICEF în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Sighetu Marmaţiei şi efortul depus de autorităţi şi ONG-urile locale care îi sprijină pe refugiaţi, a precizat, luni, într-un comunicat de presă, Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş.

Oficialul german a vizitat în cursul zilei de luni PTF Sighetu Marmaţiei şi tabăra de refugiaţi din oraş, potrivit Agerpres.

"Milioane de oameni şi-au părăsit căminele. Aproximativ jumătate dintre ei sunt copii. Centrele Blue Dot ale UNICEF le oferă un important spaţiu în care să fie în siguranţă şi un prim punct de contact. Vreau să mulţumesc României şi celorlalte ţări vecine, personalului UNICEF şi celor care, în număr mare, oferă ajutor în teren, pentru eforturile lor neobosite. Sunt impresionată de solidaritatea cu poporul ucrainean pe care am văzut-o şi bunăvoinţa de a-i ajuta. Aici în România, în Republica Moldova, în Germania, în întreaga Uniune Europeană. Noi, Guvernul german, vom face tot ce putem pentru a alina suferinţa acută a poporului ucrainean şi în acelaşi timp să îi ajutăm. Împreună putem să facem faţă acestei provocări. Vreau să mulţumesc autorităţilor din România, angajaţilor UNICEF şi multor altor persoane care ajută în teren, pentru efortul lor neobosit la care am avut privilegiul să fiu martoră astăzi", a spus Svenja Schulze.

În context, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan, a subliniat parteneriatul cu UNICEF şi ONG-urile locale, prezente în PTF Sighetu Marmaţiei din momentul sosirii primilor refugiaţi din Ucraina.

"Centrul Blue Dot din Sighetu Marmaţiei este primul centru de acest gen amplasat la graniţele cu Ucraina, organizat de UNICEF în parteneriat cu autorităţile publice, ONG-urile partenere, societatea civilă şi reprezentanţi ai mediului de afaceri care şi-au exprimat intenţia de a se alătura în campaniile de sprijin pentru Ucraina. În centrul de tip Blue Dot, refugiaţii ucraineni parcurg un flux bine stabilit, astfel că odată ce trec graniţa sunt preluaţi de voluntarii care încearcă să afle care sunt nevoile urgente pe care aceştia le au, după care sunt înregistraţi în aplicaţia creată special pentru gestionarea cât mai eficientă a refugiaţilor, iar ulterior sunt identificate nevoile acestora - cazare/transport/masă. Aici, refugiaţii pot primi şi asistenţă socială, psihologică, juridică, pe scurt sunt sprijiniţi cu tot ce au nevoie(...)Odată ieşiţi din centrul Blue Dot, familiile de ucraineni pot aştepta să fie transportaţi la unitatea de cazare identificată pentru ei în cortul special de aşteptare. De asemenea, există şi un cort special amenajat, denumit Mama şi copilul, unde mamele pot sta şi îi pot îngriji pe copii", a spus Ionel Bogdan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.